Nemojte biti škrti pri kupnji skijaških vezova

18.12.2014. 2:32:00

Skijanje je vrlo lijep način vježbanja, ali samo kada smo sigurni u to da ćemo provesti dan u skijanju sigurno, bez padova i ozljeda. Iz tog razloga je nužno da se skijališta prvenstveno osiguraju za našu sigurnost. Velik dio ove važnosti također ovisi o našoj skijaškoj opremi, koja mora biti osigurana kako bi rizik od ozljeda bio sveden na minimum.

image

Vezovi su jedan od najvažnijih dijelova vaše skijaške opreme koji imaju značajan utjecaj na sigurnost pri skijanju . Točne postavke snowboard vezova i skijaških vezova su ključni da će vaši vezovi raditi dobro, pravilno i pružiti odgovarajuću sigurnost .

Skijaške i snowboard vezove treba prilagoditi na težinu onoga tko uživa u skijanju ili bordanju. U masi moramo biti što točniji, jer u tom slučaju stvarno nije primjereno lagati o našoj težini. U slučaju skijaških ili snowboard vezova postavljenih na veću težinu od svoje, vezovi će biti otporni na mnogo veća opterećenja i u slučaju pada se vaša skija neće odvojiti. To znatno povećava vjerojatnost ozljede, a pad s priključenim skijama je daleko opasniji te će najranjivije biti vaše noge.

Redovito održavanje i servisiranje obje skije i vezova je također ključno da vaši vezovi funkcioniraju najbolje moguće. Za manje popravke i prilagodbe možemo se pobrinuti sami, ali iz sigurnosnih razloga servisiranje vezova za skije je bolje ostaviti profesionalcima.

Servis za skije vezove je vrlo česta usluga te pri traženju jedne ne bi trebali imati ikakvih problema. Često su ove usluge u kombinaciji s još nekim aktivnostima,jer potrebu za njima nalazimo isključivo zimi,dok ljeti potraga za tom uslugom gotovo uopće nema.

Ski servis se često nalazi u kombinaciji sa servisom za popravak bicikala, koji rade kroz čitavu godinu. Ljeti su češći popravci bicikala,a skije gotovo nitko ne donosi, dok se zimi dogodi promjena situacije.

Baš kao i pri kupnji skija i pri kupnji vezova se možete odlučiti za već korištene ili nove. Ukoliko kupujemo rabljene, naravno biti će jeftinije, ali i nesigurnije jer ne možemo biti u potpunosti sigurni da prethodni vlasnik ih nije već nekako oštetio. Kupnja novih vezova i postavljanje istih će biti mnogo veća investicija za vas, no u tome slučaju ste mnogo sigurnije na padina nego u protivnom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe