Obvezna i dodatna oprema ključna je za vaš automobil

18.12.2014. 17:44:00

Kvalitetna i pravilna automobilska oprema ključan je dio vašeg automobila koji će vam omogućiti sigurniju i udobniju vožnju. Dobri brisači će se pobrinuti za bolju vidljivost u ružnim vremenskim uvjetima, a dobro će ponekad doći i dodatna oprema poput krovne kutije ili nosača za bicikle. Ako pak trebate dodatni akumulator, u obzir uzmite model automobila, opremljenost električnim uređajima te osobne navike i želje.

image

Glavni distributer struje u automobilu je akumulator odnosno popularno nazvan baterija, postoje dvije vrste akumulatora koji se rabe u automobilima: olovni koji zahtijevaju održavanje te zatvoreni olovni za koje to nije potrebno. Ne preporuča se dugo stajanje izvan uporabe bez dopunjavanja i ne smije se podvrgnuti vrlo jakim strujnim udarima. Što se akumulator prazni ili puni jačom strujom, bit će mu manji kapacitet (dakle kraće će održavati dovoljan napon). Pokušajte odabrati akumulator iste ili više snage od originalnog akumulatora na vašem automobilu.

Brisači su važan dio obavezne opreme na automobilima i direktno utječu na sigurnost vožnje za vrijeme padalina. Odaberite brisače koji će najbolje odgovarati uvjetima i klimi u kojoj se vozite. Jeftiniji modeli brisača su univerzalni i namijenjeni svim vremenskim uvjetima, uglavnom za blagu klimu i nevelike padaline. Brisači za ekstremnije vremenske uvjete napravljeni su od čvršće gume i izdržljiviji su. Dobri brisači imaju tihi način rada, neće se zamrznuti na niskim temperaturama, a zbog svog aerodinamičkog oblika bit će odlični i pri većim brzinama, primjerice vožnji na autocesti. Da bi brisanje bilo ravnomjerno takav mora biti i njihov pritisak na staklo. Ako kupujete nove brisače možete izabrati one otporne na UV zrake ili one napravljene od silikona.

Krovna kutija dio je dodatne automobilske opreme koji može biti vrlo praktičan. Kupovina ovisi prvenstveno o vašim potrebama, možete ih izabrati u različitim dimenzijama i oblicima. Kod kupovine pripazite od kojeg je materijala kutija napravljena, ABS i ASA materijali su otporni na UV zrake i omogućit će da vaša krovna kutija dugo vremena zadrži istu boju i sve ostale kvalitete.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe