Odaberite miš za računalo koji odgovara vašem dlanu

18.12.2014. 2:24:00

Miš je najosnovniji dio računalne opreme, a na tržištu postoji velik izbor miševa sa različitim funkcijama, koji se razlikuju od proizvođača do proizvođača i naravno po cijeni. Tako da za računalni miš bi ste mogli odvojiti i više od 100 kn. To ovisi o tome koje su vaše želje i koliko ste zahtjevan korisnik. Pri kupovini pazite na koji način miš radi, te se odlučite između žičanog ili bežičnog miša.

image

Najčešći je računalni miš koji ima dvije ili tri tipke, dok je srednja najčešće točkić koji služi za brzo pomicanje gore dolje. Postoje i miševi sa do pet tipki. Što se tiče povezivanja sa računalom možete birati između žičanog i bežičnog miša.

Žičani miš može vam otežavati ako imate prepreku koja vas ometa u radu, dok bežičnom mišu to nije problem. Jedini problem s bežičnim mišem je to da mu se baterija može vrlo brzo prazniti i morate je zbog toga češće mijenjati. Kada se odlučite za način povezivanja obratite pozornost na tehnološke značajke kao što je vrsta praćenja, praćenje može biti optičko ili sa kuglicom. Optičko praćenje može se lako kretati na svim površinama, ali može zahtijevati i posebnu vrstu podloge.

Računalni miš također treba biti odgovarajuće veličine i oblika, te se mora dobro uklopiti u ruci i olakšati vaš rad. Možete birati između manjih i većih, dostupni su razni moderni dizajni, raznolik izbor boja i različitih uzoraka.

Računalni miš po obliku može biti dizajniran za dešnjake i ljevake ili za oboje. Miševi koji su dizajnirani za prijenosna računala su u pravilu manji i mogu putovati s vama gdje god da idete, za njih je najbolje izabrati bežične miševe.

Popularni brand na tržištu, Logitech, je cjenovno vrlo povoljan, ali postoje i modeli koji će udovoljiti željama i najzahtjevnijih korisnika. Logitech miševi su najčešće izrađeni od plastike, ali također mogu imati i gumirane površine, imaju i dobar izbor bežičnih miševa. Među bežičnim miševima dobar je izbor onaj koji radi samo kada ga držite u ruci, a životni vijek mu je dvije godine, ali naravno on dolazi uz višu cijenu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe