Odaberite ono prijenosno računalo koje će zadovoljiti vaše potrebe!

18.12.2014. 22:46:00

Da li ste pred kupovinom ili zamjenom prijenosnog računala? Niste stručnjak u ovom području i ne znate što morate uzeti u obzir? Čini vam se da su sva prijenosna računala ista i ne razumijete zašto neka mogu biti i do nekoliko puta skuplja?

image

Ako niste stručnjak u području računala možete brzo doći u poziciju da se zapitate barem jedno od gore navedenih pitanja. Moramo reći da o cijeni prijenosnog računala odlučuju neke stvari koje imaju značajan utjecaj na svojstva, kao što su brzina otvaranja datoteka, vrijeme trajanja jamstva, kvaliteta prikaza...

Cijena također određuje prijenosnog računala, HP, Toshiba, Lenovo, Apple i drugi bolje poznati brendovi na tržištu će biti puno skuplji nego neki novi, manje poznatih i manje afirmirani brendovi. Također postoje razlike između priznatih brendova, neki su skuplji, a drugi jeftiniji, ali gotovo svaki ima prijenosna računala u različitim cjenovnim razredima. Svaki cjenovni razred je usmjeren na određeni tip kupca. Oni koji vole igrati igre i koristiti računalo za zabavu će biti spremni platiti znatno više za prijenosno računalo od onih koji ga koriste samo za surfanje i čitanje e-pošte.

Za sve ljubitelje filma biti će važan tvrdi disk, odnosno njegova veličina. Zahvaljujući razvoju računala, kao i tvrdih diskova, sada se mogu kupiti vrlo veliki diskovi koji će omogućiti pohranu stotina različitih filmova. Dakle, za one koji žele spremiti cijelu videoteku na prijenosno računalo, važnija je veličina diska nego da je brend tipa HP, Toshiba, ili bilo koji drugi afirmirani proizvođač.

Pored osnovnih značajki koje svako prijenosno računalo može ponuditi, neka nam nude mnogo više od drugih. Danas je kod većine ugrađena kamera koja omogućuje vizualno komuniciranje. Ovo je korisno za sve one koji puno pričaju preko interneta kroz različite programe, a žele i vizualno komunicirati s drugima. Zaštita protiv odsjaja ili anti-glare može učiniti prijenosno računalo ugodnijim za oči i olakšati rad. Takva zaštita je uvijek dobrodošla, a i nužna pri korištenju računala više sati dnevno.

Kad kupujete prijenosno računalo možete izabrati opciju da dolazi sa unaprijed instaliranim operativnim sustavom Windows. U tom slučaju cijena može biti puno veća, ali onda nemate potrebu za dodatnom kupnjom ovog sustava i plaćanjem nekoga da vam taj sustav instalira. Ako ne znate nekog informatičara i sami ne znate instalirati operativni sustav odaberite računalo s instaliranim Windowsima.

Bez obzira na svojstva koja ima neko prijenosno računalo i bez obzira o tome da li je HP, Toshiba, ili bilo koji drugi, bitno je da se prije kupnje informirate o određenom modelu. Pregledavanjem interneta možete otkriti što o pojedinom modelu misle drugi korisnici, koji već koriste to prijenosno računalo.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe