Odaberite rolanje kao vaš način rekreacije

18.12.2014. 3:46:00

Jeste li svjesni da je rekreacija potrebna za zdrav život? Da li je vama još potrebnija ukoliko radite prikovani za stolicu osam sati dnevno? Imate li dijete i to je vaš izgovor da se ne uključite u bilo koji sport?

image

Sve takve isprike su nepotrebne jer za nekoliko minuta rekreaciju se nađe vremena gotovo svaki dan. Ako ste samac tih izgovora je mnogo manje jer prilikom rekreacije možda upoznate budućeg partnera. Također, možete potaknuti djecu na rekreaciju te se u ovaj zadatak možete zapustiti upravo s njima jer se djeca moraju što češće kretati.

Vaše dijete može biti sklono raznim sportovima, jedno od njih je i rolanje. Rolanje može biti zabavno, i za vas i za vašu djecu. Prvo, potrebno je pronaći takvo mjesto, koje osigurava sigurnu rolanje. Cesta i različita parkirališta mogu biti vrlo opasna. Radije posjetite neka dječje igralište i prve korake odnosno metre, provozite i naučite tamo. Dakle, neće biti pretjeranih rizika da se nešto dogodi,npr. da vam priđe neki nedovoljno pažljiv vozač automobila.

Prije negoli se odvažite na rolanje, imate zadatak prije, a to je nabava opreme koja će vam trebati. U osovi, za rolanje su potrebne samo role i ako ne mislite izvoditi akrobacije ovaj komad opreme za rolanje će vam biti dovoljan. Role su dostupne u različitim sportskim trgovinama, a ponuda je vrlo raznolika. Role za početnike su bolje one osnovne nekog manje poznatog proizvođača čija cijena može je znatno niža od onih rola za zahtjevnije sportaše koji će se okušati u nekim akrobacijama.

Ženske role se ne razlikuju značajno od muških, najveća razlika je u broju od svakog modela. Ženske role su dostupni u malom broju, negdje do 42, a muškarci mogu rolati u brojevima od 40 nadalje. Ženske role ćete pronaći od broja 36 pa nadalje, a za sve manje brojeve možemo pronaći na dječjem odjelu rola.

Dječje role trebaju biti odgovarajuće veličine, baš kao i klizaljke za vas. Prečesto se ljudi odlučuju na kupnju broj ili dva većih rola, uz izliku kako dječje noge rastu brzo i da će role iduće godine već biti premale. Role otprilike imaju istu funkciju kao pancerica i neodgovarajuće veličine su najčešći razlog za prijelom.

Stoga, ne prizivajte nesreću i nabavite role u odgovarajućoj veličini, jednako tako i za vašu djecu te budite sigurni da ste u sigurnom okruženje za rekreaciju i tako će rolanje postati prilično siguran način rekreacije.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe