Odaberite tablet koji odgovara vašim potrebama

18.12.2014. 6:16:00

Tableti na tržištu postoje već neko vrijeme, no tek su nedavno postali jedan od najpopularnijih tehnoloških proizvoda. Unatoč činjenici da njihova cijene nije baš niska. Omogućavaju vam da budete na internetu, igrate računalne igre, čitate vijesti. Modeli koji su na tržištu već neko vrijeme su Samsung Galaxy Tab i Apple iPad.

image

Prije nego se odlučite za kupnju tableta, pogledajte ponudu na tržištu, a tek onda odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim zahtjevima. Što ima više dodatnih opcija, to će mu cijena biti viša. Tableti su zapravo jedna vrsta prijenosnih računala koji nemaju tipkovnicu, već zaslon osjetljiv na dodir. Pri odabiru pravog za sebe, usporedite njihove značajke i funkcije, npr. imaju li ugrađenu kameru, koliko im treba da otvore neku stranicu na internetu, koliko im treba da otvore neki program. Za performanse tablet treba imati procesor od minimalno 1 GHz, pa više. Druge značajke uključuju količinu RAM-a, bolji tableti imaju 512MB na više. Trebaju imati Wi-Fi priključak. Razlikuju se također po prostoru za pohranu. Dok ga držite u ruci razmislite o tome da li vam je taj model možda pretežak.

Tablet Android je dugo bio u konkurencijski relaciji s tabletom Apple iPad. Ukratko, njihova najveća razlika je u tome što je Samsung Galaxy tablet manji i lakši, iako postoje i neki veći i tži modeli. Imaju isti procesor, ali iPad ima više RAM-a. Android ima 512 MB, a Apple iPad 256 MB. Također imaju različite opcije pohrane podataka. Samsung Galaxy podržava oko 32GB dodatnog prostora, dok Apple nema tu opciju. Samsung Galaxy ima dvije kamere, prednja ima rezoluciju od 1.3 megapiksela za video chat, a stražnja 3.2 megapiksela. Neki Apple-ovi modeli to nemaju. Samsung daje sedam sati video produkcije, Apple iPad može raditi i do deset sati. Gledajući softver, Samsung Galaxy nudi niz prednosti koje Apple nema. Među njima je i podrška za Adobe Flash i pristup svim aplikacijama. Apple iPad je poznat po tome da cenzurira određene aplikacije i materijale.

Uređaji su vrlo slični, te je teško reći koji je bolji. To odredite sami sukladno vašim željama i potrebama.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe