Odabir daske za glačanje koja će vam olakšati glačanje

18.12.2014. 5:09:00

Daska za glačanje mora prvenstveno biti stabilna i prilagodljiva, kako bi vam skratila vrijeme glačanja. Daska za glačanje može biti izrađena od različitih materijala i može se razlikovati u cijeni. Ovisi i što očekujete od daske, jer postoje sasvim obične daske za glačanje i one koje imaju različite funkcije kao što je grijana površina za glačanje i puhanje zraka.

image

Na odabir prave daske za glačanje utječe i to koliko često glačate kod kuće i kojim se količinama rublja radi. Ukoliko glačate svakodnevno i trošite puno vremena, preporučljivo je kupiti dasku za glačanje koja će skratiti vrijeme glačanja i za nju možete odvojiti više eura. Radi se o kupovini koju nećete požaliti.

Većina modernih dasaka za glačanje ima brojne funkcije koje olakšavaju ovaj neugodan kućanski posao. Aktivne daske za glačanje podesive su po visini i imaju grijanu površinu, što olakšava vaš posao. Budući da je glačalo prilikom korištenja vrlo vruće, sigurnost i stabilnost su vrlo važne. Tome pridonosi kvalitetna daska za glačanje koju nije lako prevrnuti i koja stoji čvrsto na zemlji.

Unatoč tome, daska za glačanje mora biti jednostavna za nošenje, praktična za pospremanje i ne smije zauzimati previše prostora. Odaberite dasku koja ima gumirane noge protiv klizanja, a u isto vrijeme ne ostavlja tragove.

Odličan izbor je aluminijska daska za glačanje koja nudi mogućnost usisavanja i puhanja pare. Funkcija usisavanja pare omogućuje da pare prodiru u tkanine i da se tijekom glačanja ne javljaju nabori. Grijana daska za glačanje će ispeglati rublje puno brže jer zrak cirkulira , ujedno smanjujući vlažnost na dasci. Daska za glačanje sa funkcijom puhanja pogodna je za nježnije tkanine, jer odiže odjeću i tako je prilikom glačanja ne pritišćete na dasku za glačanje.

Odaberite onu koja ima dodatnu pamučnu presvlaku, na koju možete odložiti glačalo i po kojoj će glačalo jednostavno kliziti.

Gorenje daska za glačanje ima sve spomenute značajke i odličan je izbor. Naravno, možete odabrati druge modele koji nemaju sve mogućnosti, te su stoga i cjenovno pristupačnije. Gorenje daska za glačanje dostupna je kao potpuna stanica za glačanje s ugrađenom utičnicom, kotačima za lakše pomicanje i mnogim drugim praktičnim mogućnostima. Gorenje daska za glačanje IB je vrlo je prilagodljiva i aktivna.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe