Odabir i kupnja četkice za zube

18.12.2014. 11:54:00

Danas mi ne trebamo gotovo ništa više raditi sami jer za gotovo svaki posao već postoji uređaj koji to radi za nas. Dakle, tradicionalne ručne četkice za zube u posljednjih nekoliko godina su gotovo u potpunosti zamijenjene električnim četkicama za zube. Iako je baterijska četkica za zube stvarno bolja nego obična, ipak moramo pripaziti koju kupujemo.

image

Dok neki stomatolozi tvrde da je električna četkica za zube odličan izbor koji pridonosi zdravlju zubi i desni, neki nisu istog mišljenja i još uvijek vjeruju da tradicionalne četkice za zube su pravi izbor. Ove četkice za zube su pristupačne cijenom i dostupne u svakom dućanu te su vrlo zgodne i prikladne za djecu. Bolji izbor su i zbog toga što možemo sami kontrolirati pritisak na desni, dok to električnom četkicom za zube ne možete. Možete birati između četkice za zube s mekanim vlaknima te onih preporučenih sa srednje tvrdim ili tvrdim vlaknima. Dobra četkica za zube je ona koja imaju čuperak dlaka, koja može doseći i najudaljenije područja.

Električna četkica za zube je dobar izbor za one koji imaju brz tempo života. Kvalitete ove četkice su da same mjere vrijeme četkanja, ultrazvuk odstranjuje zubni kamenac, imaju UV svjetlo kojim smanjujemo bakterija. Baterija te četkice se puni akumulatorom te se prenosi bežičnim načinom.

Neke četkice za zube imaju i masažu desni i vrlo napredne tehnologije. Električne četkice za zube su razuman izbor za starije osobe ili one s artritisom. Ako se odlučite da je električna četkica za zube pravi izbor za vas, onda odaberite onu proizvođača koji ima dobre baterije što će vam zgodno doći kada ste na putu.

Vrlo popularna je Philips četkica. To je Sonicare četkica koja koristi zvuk za napadanje bakterija na najteže dostupnim mjestima. Vrlo su nježne, a baterija im traje do 14 dana. Philips četkica za zube je također dostupna u modelu koji je prilagođen za djecu.

Četkice za zube su odvojene u dvije skupine, i to na oscilirajuće četkice koje zbog male glave pružaju bolji pristup teškim mjestima s kojima čišćenje traje nešto duže. Međutim, postoje i ultrazvučne četkice za zube, što uključuje četkicu za zube Philips, koja ima povećanu glavu četkice i koje su dizajnirane tako da čiste skrivena područja. Dobra četkica će ukloniti sve naslage i prljavštinu, pa prije nego se odlučite na kupnju, usporedite međusobno različite proizvođače četkica te se zatim odlučite na kupnju prave četkice za vas.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe