Odabir i kupovina glazbenog instrumenta

18.12.2014. 14:24:00

Iako su glazbeni instrumenti i drugi glazbeni pribor dostupni u različitim trgovinama glazbenom opremom nerijetko se kupuju i kao rabljena roba. Za očekivati je da ili već znate svirati instrument kojeg kupujete ili se to tek spremate naučiti i nije neobično da kao prvi instrument kupite već rabljeni instrument.

image

Samo neka od najpopularnijih glazbenih instrumenata su gitara, harmonika i bubnjevi i ako tražite neki od tih instrumenata ne biste trebali imati problema sa ponudom. Kod kupovine harmonike možete birati između klavirske ili usne harmonike. Oba su tipa jednako popularna i imaju široki krug poklonika.

Kod kupovine gitare možete birati između električnih, klasičnih i akustičnih gitara, izbor je zaista golem u svakom slučaju. Akustična gitara ima metalne žice i uži vrat nego klasična, koriste se za sviranje country, folk, rock i ostalih vrsta glazbe. Klasična gitara ima najlonske žice i širi vrat što sviraču pomaže kod sviranja prstima, koriste se za sviranje klasične glazbe, flamenca ili folk glazbe. Električne gitare imaju šuplje tijelo, nekad i od punog drva i dolaze u različitim oblicima i stilovima. Sve tri vrste gitara prikladne su za početnike, svaki bi učenik trebao otkriti koja mu više odgovara i kakvu glazbu želi svirati.

Ako vam se ne sviđaju ni harmonika ni gitara, razmislite o bubnjevima. Redovito sviranje moglo bi vam donijeti nesuglasice sa susjedima, ali će vam definitivno donijeti puno užitka. Bubnjarski komplet je set sačinjen od raznih bubnjeva – doboša, bas bubnja, tomova, činela i drugih udaraljki. Koriste se u većini glazbenih stilova. A ako više volite world music, razmislite i o drugačijim bubnjevima – djembe, tambora, tapan samo su neki od njih.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe