Odabir i kupovina TV kartica

18.12.2014. 8:27:00

TV kartica, odnosno TV tuner, vam omogućuje da na vaše računalo uključite televizijski signal, kako bi mogli preko računala gledati i snimati TV program. Prije kupovine izaberite između različitih vrsta TV kartica, kako bi bili sigurni da ju možete instalirati na svoje računalo.

image

Uz pomoć Windows Media Centra, koji se može naći u vašem sustavu Windows i kompatibilne TV kartice, možete jednostavno gledati televiziju na vašem računalu i snimati program za kasnije gledanje.

TV kartice su dostupne kod različitih proizvođača, a neke kartice dolaze i sa daljinskim upravljačem za Windows Media Centar. Sa njim ćete moći upravljati nekim funkcijama računala, prebacivati programe, čak i snimiti emisije. TV kartice su dostupne u dvije osnovne verzije; postoje vanjske TV kartice koje uključite u USB priključak na vašem računalu i unutrašnje TV kartice koje su instalirane na matičnu ploču unutar vašeg računala.

Vanjske kartice je često lakše instalirati, ali u odnosu na unutarnje, vanjske kartice troše više kapaciteta procesora za obradu, osobito tijekom snimanja. Računalo obično ne uključuje TV karticu, ali uvijek je možete naknadno kupiti, samo pripazite da je kompatibilna s vašim računalom.

Možete ugraditi i više od jedne TV kartice, tako da možete snimati emisiju na jednom kanalu dok gledate drugi. Vanjske kartice imaju video ulaz koji omogućuje da na računalo prebacite stare VHS kazete ili snimke napravljene s analognim kamerama i onda ih snimite na DVD ili pohranite na tvrdi disk.

Izbor TV kartica je danas raznolik, a većina nudi kvalitetan prijem TV programa. Gigabyte je jedan od najpopularnijih brandova TV kartica danas na tržištu, a pruža izniman prijem signala. Gigabyte TV kartice su pogodne za stolna i prijenosna računala, a instaliraju se spajanjem na USB port. Njihova prednost je u tome što se ne pregrijavaju jer imaju ugrađen sustav hlađenja, a uz njih ćete dobiti i daljinski upravljač.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe