Odabir kalkulatora

18.12.2014. 5:23:00

Kalkulatori su potrebni i korisni dodaci ako se bavite brojevima, mogu vam uvelike pojednostaviti i ubrzati izračune. Postoji nekoliko modela koji su jednostavni za korištenje. Koliko će funkcija kalkulator sadržavati ovisi o tome što ćete računati. Neki od proizvođača su Casio, Sharp...

image

Prva stvar koju trebate učiniti prije kupnje kalkulatora je uzeti u obzir vaše potrebe. Ako kupujete kalkulator za školske potrebe, najbolje je slijediti preporuku nastavnika. Inače možete izabrati između modela koji obrađuju samo osnovne aritmetičke funkcije, a zahtjevnijim korisnicima su na raspolaganju kalkulatori koji računaju složenije funkcije. Imamo grafičke i znanstvene kalkulatore.

Grafički kalkulator je malo složeniji i skuplji, dostupni su u različitim oblicima i variraju u svojoj mjeri, ovisno o tome za što ćete ga koristiti. Prije kupnje potrudite se saznati kako funkcionira, jer kasnije ćete se lako izgubiti u funkcijama i nećete ga moći koristiti na način koji želite.

Casio kalkulatori su jedni od najtraženijih na tržištu, a cijena ovisi o odabranom modelu i značajkama koje ima. Također možete odabrati Sharp kalkulator.

Osobine koje bi trebao imati dobar kalkulator su prilagodljivi i lako vidljivi zaslon, koji nisu sjajni, te su dobro osvijetljeni, te je dobro da imaju funkciju kada duže vrijeme ne rade da se isključe. Vrlo učinkoviti su kalkulatori koji se pokreću sa solarnim ćelijama i baterijama koje možete koristiti bilo gdje. Odlučite koliko ste spremni platiti za njih, usporedite različite modele i njihove značajke.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe