Odabir kompaktnog digitalnog fotoaparata

18.12.2014. 20:11:00

Kompaktni digitalni fotoaparati su prikladan izbor za sve one koji nisu spremni puno platiti te fotoaparat upotrebljavaju za amaterske fotografije na odmoru ili zabavi. Fotoaparati koji imaju automatske postavke su mali, jeftiniji i jednostavniji za korištenje, a i objektiv je sastavni dio takvih fotoaparata.

image

Digitalni fotoaparati su zadnjih godina doživjeli velik razvoj, a ta se tehnologija i dalje razvija. Možete izabrati između različitih digitalnih fotoaparata, dizajna i boja, a razlikuju se po cijeni i mogućnostima. Na tržištu postoji velik izbor različitih marki fotoaparata. Kompaktni digitalni fotoaparati su namijenjeni onima koji ne obraćaju previše pažnje na tehničku ispravnost fotografije, već se fotografiranjem bave isključivo amaterski, samo kako bi ovjekovječili neki trenutak.

Iako kompaktni fotoaparati spadaju u niže i srednje cjenovne razrede, to ne znači da te fotografije nisu kvalitetne. Digitalni fotoaparati se lako čiste krpicom, koja ne smije biti mokra, imaju ugrađen LCD zaslon, na kojem možete pogledati uslikane fotografije. Kompaktni digitalni fotoaparati su zbog svoje veličine i praktičnosti idealan suputnik za blagdane. Postavke tipki su jasno označene i jednostavne za korištenje, a možete izabrati kameru od 3 do 24 megapiksela.

Fotoaparati su ugrubo podijeljeni u tri skupine: džepne, profesionalne i kompaktne, a razlikuju se po dodatnim mogućnostima, kvaliteti slike i naravno cijeni. Džepne digitalne kamere mogu se pohvaliti malim dimenzijama, vrlo jednostavnim izbornikom, što ih čini pogodnim za početnike, te su vrlo često moderni i šareni. Slike se pohranjuju na memorijsku karticu, a često se mogu koristiti i pod vodom. U zlatnoj sredini se nalaze kompaktne digitalne kamere koje se od profesionalnih razlikuju po tome što ne možete kontrolirati otvor blende i vrijeme. U postavkama im se nalaze svojstva za visokokvalitetne fotografije, snažan optički zoom i optička stabilizacija slike. Lako ih možete opremiti dodatnim blicom.

Profesionalni digitalni fotoaparati imaju razlučivost od 5 megapiksela, njihovi objektivi su jači te ih to čini pogodnima za terensku upotrebu, baterije su im punjive, moguće je koristiti kartice za pohranu medija, bliceve, razne filtere... Oni su prikladni za napredne amatere koji žele profesionalne fotografije. Omogućuju korištenje raznih filtera i upotrebu dodatnih nastavaka za leće širokokutnih objektiva.

Kompaktni digitalni fotoaparati marke Canon dostupni su na tržištu sa cijenama od 500kn-3500kn. Raspon cijena je širok, ali to omogućava kupcu da pronađe onaj fotoaparat za sebe koji će zadovoljavati njegove potrebe, kao i mogućnost da ga plati. Canon je jedna od najuspješnijih tvrtki na tržištu, te nudi pokretljivost, otpornost na vremenske uvjete, velike objektive, korištenje trajnih litijskih baterija i najbolji balans između cijene i kvalitete.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe