Odabir kupaonskih sanitarija

18.12.2014. 19:48:00

Ako ste se odlučili na renovaciju kupaonice onda je pred vama važna odluka i odabir najbolje kupaonske opreme. Kao i prije svake renovacije, savjetujemo vam da napravite okvirni izračun troškova koji će nastati u tom pothvatu. Stavite na papir koje sve radove planirate provesti, odredite budžet za kupovinu opreme i prikupite nekoliko ponuda za izvedbu radova. Smisleni budžet sa uračunatim pojedinačnim stavkama olakšat će vam renovaciju i spriječiti će nastajanje nepredviđenih troškova.

image

Jednom kada ste odredili raspon novca koje želite potrošiti možete krenuti u potragu za sanitarijama i drugom opremom za novu kupaonicu. Načelno, u kupaonici trebate imati svega nekoliko obaveznih stvari; umivaonik, kadu i wc školjku. Sve ostalo podložno je vašoj želji i ukusu.

Pa krenimo od odabira umivaonika. Umivaonik možete izabrati u nekoliko izvedbenih varijanti; on može biti zidni, samostojeći ili dio seta u kombinaciji sa ormarićem. A ako vam prostor dozvoljava možete razmisliti i o ugradnji dvostrukih umivaonika. Umivaonici su najčešće ovalnog, četvrtastog ili okruglog oblika, a možete ih izabrati i u raznim stilskim izvedbama. Izbor je zaista bogat pa je tim važnije da imate neki cjenovni raspon unutar kojega ćete birati.

Kod odabira kade imate izbora gotovo kao i kod umivaonika. Naravno, prva odluka mora biti oko toga želite li klasičnu, duboku kadu, tuš kabinu ili možda ugrađenu podnu kadu. Prvenstveno se vodite veličinom i razmještajem unutar prostorije i, naravno, osobnim željama i ukusom. I kade i tuš kade možete naći u različitim oblicima i veličinama pa ne biste trebali imati problema kod odabira odgovarajućeg modela.

Ako ste se odlučili za umivaonik i kadu, odabir wc školjke ne bi trebao biti težak. Možete se držati istog stila, proizvođača, čak i iste serije pa sve odabrati na taj način. Školjke mogu biti okruglog ili uglatog oblika, a po načinu ugradnje dijele se na podne i zidne školjke. Razlikuju se i po visini pa se nemojte ustručavati sjesti na njih kako bi izabrali onu koja vam najviše odgovara.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe