Odabir ljepila i sredstava za brtvljenje

9.5.2017. 10:53:50

Ljepila, sredstva za brtvljenje, kit, gips smjese su s kojima možete obaviti manje popravke u kući. Na izbor imate veliki broj proizvođača i vrsta takvog materijala. Sredstva za brtvljenje izaberite za popravak prozorskih okvira ili dijelova kupaonice, ljepila birajte za pločice i druge podne obloge, a kit i gips možete iskoristiti za popravak pukotina u zidovima ili namještaju.

image

Sredstva za brtvljenje namijenjena su ispunjavanju rupa i pukotina na različitim površinama, a u svrhu sprječavanja curenja. Smjese za brtvljenje prozora ili vrata dostupni su u različitim bojama i količinama. Prije kupovine provjerite koja će vrsta najbolje odgovarati obliku, veličini i boji vaših vrata ili prozorskih okvira. Trebali biste izabrati takvo koje će biti otporno na promjene temperature ili tlaka i koje će svojim komponentama odgovarati materijalu koje planirate brtviti. Postoje i samoljepiva sredstva za brtvljenje, međutim, njih ne smijete bojati, a i samo održavanje okna je pomalo otežano.

Kada izabirete ljepila za pločice pripazite jer postoji više vrsta ljepila različitih namjena. Cementno ljepilo se miješa s vodom, disperzijsko je već spremno za upotrebu, a postoji i drugih vrsta ljepila na bazi umjetnih smola. Svako ljepilo za pločice ima svoje specifične karakteristike i oznake. Važni su čak i neku vanjski utjecaji; ako su, primjerice, temperature niske bolje je izabrati neko brzosušeće ljepilo.

Postoje i razna ljepila za drvene podne obloge poput parketa i laminata. Kod kupovine pripazite na to da je ljepilo neutralno i dobrog sastava te pripazite na brzinu sušenja. Ljepilo za drvo može biti prirodno, odnosno biljnog ili životinjskog porijekla ili sintetičko.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe