Odabir lubrikanta

18.12.2014. 0:48:00

Iako su lubrikanti ponekad tabu, to danas više nije slučaj. Lubrikanti su postali učinkovita potpora koja poboljšava užitak tijekom spolnog odnosa. Što su točno lubrikanti? To su skliske tekućine, koje zamjenjuju prirodne izlučevine u slučaju vaginalne suhoće i sprječavaju oštećenje sluznice. Lubrikant vam može preporučiti i ginekolog. Osim što rješava problem suhoće, možete duže uživati u seksualnom odnosu, te uz više osjećaja.

image

Budući da je sluznica vrlo osjetljivo područje, trebate biti vrlo pažljivi pri odabiru lubrikant, da ne sadrži sastojke koji bi vam mogli naškoditi. Lubrikanti koji su danas dostupni na tržištu sadrže sastojke poput parabena, koji oponašaju ženski hormon estrogen, glicerin, glikol, natrijev benzolat i mineralna ulja. Odaberite lubrikant sa prirodnim sastojcima, koji djeluje kao i sintetički lubrikanti, a može i eliminirati određene zdravstvene probleme. On omogućava ne samo dobru hidrataciju, već djeluje kao ovlaživač za lice i cijelo tijelom te sprječava razvoj gljivica i bakterija. Kada koristite lubrikante budite na oprezu, jer nisu kompatibilni s lateks kondomima, pa kondom može lako puknuti. Dakle, ako koristite jedno i drugo, preporučamo da koristite kondome izrađene od silikona. Poslije korištenja jednostavno isperite vodom. Lubrikanti su dostupni s različitim mirisima, najčešće voćnim, koji obogaćuju seksualni užitak. Važne značajke koje posjeduju silikonski lubrikanti su te što su pogodni za analno korištenje, produžena je hidratacija, jer ih tijelo ne apsorbira. Njihov nedostatak može biti taj što su skuplji, a ispiru se vodom i sapunom.

Prirodni, organski lubrikanti mogu biti na bazi vode ili na bazi ulja, što je također baza ulja za masažu. Nedostatak lubrikanata je taj što povećavaju mogućnost začeća, te produžuju vijek trajanja sperme. Drugi popularan brand je Durex lubrikant, koji ima široku primjenu. Razvijen je od strane žena i predstavlja gel koji pomaže ženi pri postizanju orgazma, a izrađen je na bazi vode. Također možete odabrati Durex lubrikant s Aloe Verom koji će umiriti i nahraniti vaše intimno područje, te stvara osjećaj topline i povećava osjetljivost.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe