Odabir notne literature ovisi o vašem znanju

18.12.2014. 18:06:00

Notna literatura, koju trebate odabrati da bi naučili svirati ovisi o vašoj sposobnosti i glazbenom ukusu. Odaberite iz različitih glazbenih žanrova akorde, birajte onu glazbu koju najviše volite, bila ona pop, rock ili klasična. Naravno izbor literature ovisi i o tome koje glazbalo svirate. Ako ste u potrazi za literaturom za glasovir, a početnik ste, morate biti svjesni slijedećih karakteristika.

image

Note za glasovir su pisane za sviranje na glasoviru. Glazbena literatura će uključivati osnovne informacije za note i akorde i za druge glazbene instrumente. U jednostavnim akordima mogu biti obuhvaćene note koje će pročitati vješt pijanist. Postoje tri načina kako se mogu notirati akordi u glazbi za glasovir. Kako prepoznati i razumjeti taj zapis akorda nije teško, te tako možete poboljšati znanje čitanja notnog zapisa. Za početak će notni zapisi djelovati lako i lako ćete ju nabaviti. Note za glasovir ćete lako pronaći u trgovini glazbenom opremom, ali vam ju također mogu preporučiti učitelji. Saznajte zašto su note za klavir najbolje za početnike. Razmislite o poznatim skladateljima i klasičnoj glazbi. Mozart, Bach i Schumann napisali su dosta notnog materijala koji je pogodan za početnike, koji još uvijek uče. Upoznajte se s različitom glazbom iz različitih razdoblja i žanrova. Tako ćete lakše shvatiti što vam se najviše sviđa i pronaći ćete note. U isto vrijeme počet ćete cijeniti talent skladatelja i širiti svoje glazbene vještine.

Ako niste početnik u sviranju glasovira i imate prakse, možete odabrati note koje su malo teže za svirati. Na tržištu je dostupan vrlo širok asortiman, samo trebate pronaći odgovarajući za sebe. Ako se odlučite za teže note nećete izgubiti radost sviranja, jer vam neće dosaditi. Radije radite manje korake kada učite, jer ćete tako lakše poloviti note, te brže početi svirati bolje. Postoje također note za sviranje drugih glazbenih instrumenata, kao što su : gitara, harmonika, bubnjevi, saksofon i mnogi drugi.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe