Odabir opreme za aerobik i tjelovježbu

18.12.2014. 9:28:00

Kretanje i tjelovježba su ključ zdravog života. Aerobika i tjelovježba u zatvorenim prostorima su jedni od najpopularnijih načina vježbanja, za ljude koji se nakon napornog dana žele razgibati i rastegnuti mišiće. To je vrsta rekreacije koja ne zahtijeva posebnu opremu, preporučena je sportska odjeća i primjerena obuća.

image

Podloga za aerobik je prostirka koju stavljate na tlo i ona vam pomaže kako bi vam bilo ugodnije izvoditi vježbe dok sjedite ili ležite. To je odličan dio opreme koju možete koristiti kod kuće ili u teretani koji će vam omogućiti da više uživate u aerobiku i tjelovježbi. Prostirka za aerobik treba izrađena od materijala koji se može očistiti i neće se trgati. Najbolje su one koje su savitljive i mogu se lako spremiti kada vam više nisu potrebne. Prostirke su vrlo povoljne cijene, samo budite oprezni da vam neće biti skliska, neće upijati znoj i da je mekana. Također možete birati između različitih veličina i boja.

Aerobik je klasična tjelovježba, a tu je i step aerobik koji se razlikuje od klasičnog u činjenici da se vježbe izvode na posebnom postolju na koji se penjete i spuštate uz ritam glazbe i vodstvo trenera koji pokazuje vježbu. Step aerobik, jer je intenzivan, sagorijeva 30 posto više kalorija od tradicionalnih aerobika i gimnastike. Ne uključuje samo vježbe za noge već također može uključivati i koreografirane pokrete ruku. Kako bi povećali intenzitet vježbe postolje ima tri podesive visini. Što je visina veća, veći je intenzitet vježbanja. Step aerobik vam pomaže da se lakše uključite u borilačke vještine i ples.

Osim aerobika preskakanje užeta je vrlo popularno. U praksi se koristi uže koje nazivamo uže za preskakanje. Uže za preskakanje je vrlo lagano, a može se kupiti u različitim dužinama. S njim možete lagano kontrolirati brzinu preskakanja i intenzitet vježbe. Uže za preskakanje je vrlo jeftino, a dobro je pomagalo u izvođenju vježbi i nije teško za savladati. Najvažnije je da je uže za preskakanje prave duljine što možete provjeriti tako da stanete na uže i provjerite da li vam ručke sežu do pazuha. Užad može biti napravljena od spletenih konopa, može biti kožna, modernija imaju i digitalni zaslon koji prikazuje trajanje vježbe i broj skokova, također mogu biti podesive duljine.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe