Odabir pokućstva neka odgovara vašem ukusu

18.12.2014. 2:46:00

Namještaj kojim ćete opremiti dom mora zadovoljiti vaš ukus i stil te vam se na neki način mora zavući po kožu, sve kako biste se osjećali ugodno i opušteno u svom domu. Ponuda je gotovo beskonačna pa bilo da opremate kuhinju, blagovaonicu, dnevnu sobu ili kupaonicu u različitim trgovinama možete pronaći namještaj različitog stila, materijala, kvalitete i cijene.

image

Ipak, opremanje određenih životnih prostora zahtijeva i namještaj određenih karakteristika. Jedna od takvih prostorija je dječja soba, tu se trebate voditi i nekim sigurnosnim standardima izrade namještaja. Kod odabira dječjeg namještaja izbjegavajte lomljive materijale poput stakla, pazite da su rubovi namještaja zaobljeni kako ne bi predstavljali opasnost za ozljede i potrudite se izabrati namještaj koji će moći "rasti" sa vašom djecom.

U dječjoj sobi treba biti i dovoljno mjesta za igru i učenje pa i to treba imati na umu kod odabira namještaja i dizajniranja sobe. Ako ste ograničeni veličinom sobe, možete izabrati namještaj koji zadovoljava više funkcija odjednom. Dobar primjer za to su kreveti sa ladicama za pospremanje ili krevet na kat ispod kojeg se nalazi radni stol. Ako je dijete dovoljno veliko i zainteresirano, uključite ga u odabir i planiranje nove sobe.

Ponekad veliki problem predstavlja odabir i opremanje kuhinje. Namještaj u kuhinji treba biti kvalitetan i praktičan kako bi svakodnevno kuhanje bilo jednostavno i ugodno. Iskustvo kaže da kuhinjskih ormarića, ladica i ostalog mjesta za pospremanje pribora nikada nema dovoljno, zato, ako na raspolaganju nemate smočnicu ili ostavu, budite jako pažljivi i pokušajte iskoristiti svaki centimetar raspoloživog prostora. Važno je i da izaberete kvalitetne materijale kojima ćete postići željeni estetski učinak i koji će biti izdržljivi i dugotrajni. Možete izabrati dijelove kuhinje napravljene od manje konvencionalnih materijala poput inoxa, stakla ili mramora.

Možda malo jednostavniji od kuhinje, bit će odabir namještaja za blagovaonicu. Tu je najvažnije izabrati dobar i kvalitetan stol i stolice. Tu se vodite navikama vaše obitelji pa izaberite stol koji će vam odgovarati u svim prigodama. I tu možete poći nekonvencionalnim putem pa izabrati odvojeno stol i stolice iz različitih setova. Odabir namještaja nije uvijek lagan i jednostavan, uzmite si vremena za razmišljanje, dobro proučite prostor i iskoristite ga u najvećoj mogućoj mjeri.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe