Odabir pravih auto zvučnika

18.12.2014. 5:16:00

Slušanje glazbe tijekom vožnje može biti pravi užitak, naravno, ako imate kvalitetne auto zvučnike. Kada se odlučite za kupnju autozvučnika potrebno je obratiti pozornost na čistoću zvuka i njegovu moć, koja nam govori kakvu glasnoću zvučnici mogu prenijeti.

image

Mnogi ljudi vjeruju da su ugrađeni auto zvučnici slabije kvalitete i zato ih mijenjaju za nove, koje su sami, prema svojim željama, izabrali. Razlika između ugrađenih i zasebnih zvučnika u automobilu je ne samo u zvuku i snazi, nego i materijalu koji je kod zasebnih izdržljiviji i trajniji. Na tržištu postoji puno proizvođača koji nude zasebne zvučnike, a koje ćete izabrati ovisi o tome koliko ste spremni platiti za njih i koje su vaše potrebe.

Zvučnici za auto se razlikuju po frekvencijskim rasponima i zato su neki veličine male kutije, a drugi zauzimaju cijeli prtljažnik auta. Uglavnom auto zvučnike dijelimo u tri skupine, a to su visokotonci, koji su najmanji zvučnici za vaš automobil i generiraju visoke frekvencije. Oni mogu biti izrađeni od titana, aluminija ili plastike i veličine su od 2.5 do 5 centimetara. Srednjetonski auto zvučnici koji se nazivaju i mid-range zvučnici, izrađeni su od materijala kao što je papir, kevlar, polipropilen, ili od razne plastike. Njihova veličina varira od 10 do 20 cm, a njihova membrana je vrlo često u obliku stošca. Treća skupina obuhvaća subwoofere ili dubokotonske zvučnike za auto, koji su po veličini najveći i imaju najnižu frekvenciju. Njihove membrane su u obliku čunja, a puno su veće od prethodne dvije skupine pa tako mogu dosegnuti 30 centimetara.

Zvuk u vašem automobilu ne ovisi samo o tome koliko ćete platiti za auto zvučnike i da li su kvalitetni, nego i o akustici automobila i ostatku zvučnog sustava. Prije nego što se odlučite na kupnju auto zvučnika obvezno ih isprobajte, inače vam se lako može desiti razočaranje. Pioneer auto zvučnici su jedan od brandova na današnjem tržištu koji pruža visoko kvalitetne zvučnike, koje ne karakterizira samo odličan zvuk, nego su i vrlo jednostavni za instalaciju. Pioneer auto zvučnici su dostupni za razumnu cijenu i stilski su lijepo dizajnirani.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe