Odabir primjerenog kovčega za glazbene instrumente

18.12.2014. 18:55:00

Torbe za glazbene instrumente su dizajnirane kako bi zaštitile instrumente od oštećenja, ogrebotina i udaraca, te kako bi olakšale njihov prijenos s jednog mjesta na drugo. Postoje razne torbe i kovčezi za glazbene instrumente, koje se razlikuju po kvaliteti, funkcionalnosti i cijeni. Prva stvar koju se trebate pitati, kakav instrument imam i koje su potrebe pri njegovom korištenju? Bilo da trebate spriječiti padanje prašine po instrumentu ili često premještanje instrumenta, te vožnja automobilom. Nakon što ste kovčegu odredili svrhu, lako ćete pronaći onaj koji zadovoljava vaše potrebe.

image

Ako trebate kovčeg za gitaru, bitno je da li je ona akustična, električna ili bas gitara. Kovčeg za instrument može biti od istog proizvođača kao i sam instrument. Takav će najviše odgovarati vašem glazbenom instrumentu i biti će dobro zaštićen od udaraca. Takve torbe ili kovčezi mogu imati razne dodatke, kao što je na primjer džep s unutarnje strane, koji se koristi za rezervne žice, trzalice ili tekst. Također imaju remen, kako bi olakšao prenosivost. Provjerite da li je remen i ostali pribor već uključen u cijenu ili ćete ga morati kupiti posebno. Torbe za gitaru mogu biti meke ili od tvrdih materijala, za koju ćete se odlučiti ovisi o vama. Ako posjedujete velik glazbeni instrument, u svakom slučaju je bolji izbor tvrd kovčeg. Postoje torbe i kovčezi koji su napravljeni s namjenom da često putujete. Oni su obično skuplji. Izrađeni su od drveta ili tvrde plastike, te imaju mogućnost zaključavanja. Cijene mogu varirati, pa razmislite koliko ste spremni izdvojiti za kovčeg, a zatim potražite onaj koji nudi najbolju kvalitetu za tu cijenu. Torbe i kovčezi za instrumente postoje u različitim oblicima, stilovima. Najviše je onih klasičnog i jednostavnog izgleda, ali postoje i oni više moderni i ekstremni.

Vaš instrument je samo dio opreme koji zahtjeva adekvatnu zaštitu. Ako posjedujete mikrofon, on također zahtjeva zaštitu, ako želite izbjeći udarce i oštećenja koja bi mogla utjecati na pravilan rad. Kofer za mikrofon može biti praktičan za prijenos, a napravljen je od tvrdog i kvalitetnog materijala, kao što je izdržljiva plastika ili metal. U kofer se može spremiti jedan ili više mikrofona, ovisno koliko ih imate.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe