Odabir ruksaka za dijete, školarca ili planinara

18.12.2014. 19:30:00

Ruksaci su obavezni dio opreme svakog školarca, putnika, planinara...Ruksak mora biti izdržljiv i čvrst, obično ih nosimo dugo i u trenucima priličnog napora pa izaberite ruksak koji će moći izdržati upotrebu pod opterećenjem i koji će ipak potrajati neko dogledno vrijeme.

image

Ruksaci se upotrebljavaju za različite namjene. Ruksak za nošenje djeteta najviše pomaže mamama i tatama oko nošenja. Osmišljeni su tako da je težina djeteta ravnomjerno raspoređena na vašim leđima pa je nošenje lakše i ugodnije. Iznimno su kvalitetni, sigurni za dijete i mogu podnjeti težinu do 20kg. Kod kupovine razmislite u kojim ćete sve prilikama trebati ruksak za nošenje djeteta pa se po tome vodite kod odabira. Ako se radi o kratkim gradskim šetnjama ne trebate izdvojiti novac za najbolji model, bit će dovoljni neki jednostavniji ruksaci koje možete kupiti u prosječnoj trgovini dječje opreme. Ali ako dijete planirate nositi na planinarenju i dugim šetnjama modele potražite u trgovinama planinarske opreme i kupite ruksak koji će biti najudobniji i vama i djetetu.

Kada djeca malo odrastu trebaju i ruksake za vrtić i školu. Vrtićki ruksaci obično su mali i lagani sa printom omiljenog lika iz crtića. Ne treba posebno komplicirati kod odabira, izaberite neki koji se sviđa vašem djetetu. Malo pozornije, ipak, birajte ruksake za školu i školske torbe. Knjige i ostali školski pribor mogu biti jako teški pa pazite da ste izabrali anatomski ruksak koji neće naškoditi držanju i formi kralježnice. Nekima od vas možda će praktični biti i školski ruksaci na kotačiće.

Ako volite planinariti i boraviti u prirodi trebat će vam i kvalitetan ruksak. U njemu ćete moći ponijeti svu opremu, a na izbor stvarno imate raznih proizvođača, modela, veličina i boja planinarskih ruksaka. Ako vam je potreban veliki ruksak pazite da ima sve mogućnosti prilagodbe kako biste lakše podnijeli nošenje velikog tereta, da je vodootporan i da ima dovoljno pretinaca i mjesta za sve stvari koje su vam potrebne na planinarenju.

Na tržištu ćete pronaći i bezbroj sportskih ruksaka koje gotovo svakodnevno svi koristimo. Na Jeftinije.hr ruksake imamo u više kategorija ovisno o njihovoj namjeni – za prijenosna računala, foto opremu, u sportskoj opremi, kao modni dodatak ili školski ruksak – sigurni smo da ćete pronaći i neki za sebe.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe