Odabir skijaške odjeće

18.12.2014. 22:00:00

Počinje špica sezone zimskih sportova, od kojih je najpopularnije skijanje, gdje nije potrebno samo dobro zdravlje i prehrana, već i prikladna skijaška oprema koja mora biti napravljena od vodootpornih materijala koji se brzo suše.

image

Skijaška odjeća je bitan dio opreme jer skijanje nije moguće bez nje. Danas je skijaška odjeća dizajnirana u skladu s najnovijim trendovima, u mnogim kombinacijama, a izrađena je od kvalitetnih materijala. Važno je da se osjećate ugodno i da se možete slobodno kretati. Glavna svrha skijaške odjeće je da vas zaštiti od hladnoće i vlage u zraku, ali inače treba slijediti pravilo troslojnog oblačenja. Prvo toplo rublje, pa sloj odjeće koji možete priključiti na jaknu i zadnji sloj koji se sastoji od skijaške jakne, hlača i rukavica. Zadnji sloj je dizajniran da zadrži vodu i zrak, te se tako obučeni možete nositi sa svim vremenskim uvjetima.

Skijaška odjeća može biti vrlo skupa, ali pri kupnji ne treba gledati samo na cijenu, trebate uzeti u obzir i kvalitetu. Tu je najvažnija nepropusnost materijala i način na koji regulira tjelesnu toplinu. Skijaške hlače prije kupnje obavezno isprobajte jer vam moraju savršeno odgovarati, morate moći raditi sve pokrete u njima, ne smiju vas sputavati. To vrijedi i za skijašku jaknu, koja mora imati vanjske i unutarnje džepove, gdje ćete moći spremiti vaše predmete na suho mjesto. Važno je da jakna ima kapuljaču jer će vas ona štititi od mećave, a skijaške rukavice će vam štititi ruke od hladnoće. Vrhunske skijaške rukavice izrađene su od kože i dodatnog materijala koji će vas zaštititi prilikom pada te se neće oštetiti. Skijašku odjeću možete kupovati dio po dio ili odmah kao trodijelni komplet.

Ponuda skijaške odjeće je danas vrlo raznolika te prati modne trendove. Skijaške hlače i jakne mogu se kombinirati u raznim bojama, uzorcima, a neke čak imaju razne dodatke izrađene od krzna.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe