Odabir USB memorije

18.12.2014. 6:40:00

USB uređaj je vrlo praktična vanjska memorija,na koji možete pohraniti svoje podatke, fotografije, filmove. Zbog njegove male veličine i težine lako ga bilo gdje nosite sa sobom. USB flash diskovi su savršena zamjena za CD ili DVD te ga možete spojiti na većinu suvremenih uređaja poput DVD playera, radija, TV-a, itd. Možete birati između USB memorija različitih veličina i oblika.

image

USB stikovi su gotovo u potpunosti zamijenili pohranu podataka na DVD ili CD. Svako računalo danas ima nekoliko USB priključaka te tako i svaki drugi digitalni uređaj na koji je USB spojiv. USB ima mnoge pozitivne osobine, naime mali su i lagani,a vrlo pouzdani i brzi te, dakako, imaju veliki kapacitet memorije. Možete bez problema kupiti USB kapaciteta memorije 8 GB, 16 GB, 32 GB, čak i 64 GB, ovisno o vlastitim potrebama.

USB stick-ovi su danas dostupni u najsuvremenijim oblicima,a njihova kućišta su izgrađena od plastike, gume ili metala. Ponešto skuplji USB-i dolaze u obliku nakita, privjesaka, kao što su srca, ključanice, razni životinjski oblici i slično. Moguće je čak kupiti i USB posut Swarovski kristalima. Odaberite onaj koji je izrađen od izdržljivog materijala. Plastika može biti osjetljiva na različite šokove,dok je metalni USB stik vrlo izdržljiv, ne ošteti se lako te je vodootporan.

USB uređaj od 8 GB je namijenjen zahtjevnijim korisnicima koji u ovom manjem obliku vanjske memorije pohranjuju velike količine podataka koji žele imati sa sobom.

Prilikom odabira USB-a od 8 GB provjerite kolika mu je brzina snimanja podataka,a kolika je brzina čitanja podataka. Isto vrijedi i za sve ostale USB stikove. Oveći USB stikove nam daju i mogućnost da budu rezervni prostor pohrane podataka. Pri kupnji USB stika razmišljajte o tipu podataka koji ćete snimati na njega te za što ćete ga najčešće upotrebljavati.

Najmanji USB diskovi su prikladni za korištenje u autoradiju. Uz spremanje podataka,na USB dakako možete spremiti i omiljenu glazbu. USB je napredna računalna komponenata koji je cjenovno pristupačan.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe