Odabir web kamere

18.12.2014. 9:10:00

Web kamera je jednostavna video kamera koja prenosi sliku na webu. Web kamere se često koriste u video intervjuima, pristupačne su i jednostavne za korištenje. Ako želite razgovarati s nekim a da se vidite, web kamera je taka pravi izbor. S njom lako održavate kontakte s prijateljima iz inozemstva.

image

Web kamere su dale novu dimenziju razgovorima koji se odvijaju online, te ih dovele na drugu razinu. Postoji nekoliko modela web kamera od raznih proizvođača, koji se međusobno razlikuju po karakteristikama i cijeni. Računalna kamera može imati dodatno otkrivanje pokreta, a za to vam je potreban poseban računalni program. Dizajnirane su za postavljanje na prijenosna računala i zaslon stolnih računala. Računalni mikrofon prenosi zvuk, a da ne bi imali šumove, pokušajte umiriti sve zvukove u svojoj okolini ili ih bar svesti na minimum. Najbolje mjesto za postavljanje web kamere je na monitoru, te ona tada treba biti postavljena u razini očiju ili malo više.

Popularni brand Logitech web kamera je stilski dizajniran, ali je također i visoke kvalitete, te povoljne cijene. Logitech web kamera nalazi se pod nazivom QuickCam. Najveća potražnja je za modelima QuickCam Messenger i Fusion. Koju god web kameru odaberete, birajte ju prema vašim zahtjevima i potrebama, te po kvaliteti slike koju očekujete. Logitech web kamera ima rezoluciju od 1280x720 piksela. Prije kupnje web kamere pobrinite se da snima kvalitetnu i svjetlu sliku iako je u prostoriji slabo osvjetljenje. Jeftinije kamere nemaju tu mogućnost, te je slika mutnija i zna se dogoditi da prekida. Web kamera također omogućuje slikanje.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe