Oprema za glodavce

18.12.2014. 19:46:00

Neke životinje su prikladne samo za kuće s okućnicom, no unatoč tome neki vlasnici ih kupuju i u slučaju, da žive u stambenoj zgradi. Prije svega neke pasmine pasa trebaju puno prostora za kretanje i život u malom stanu s nekoliko šetnji dnevno ne može ih zadovoljiti. Zato je dobro da svi, koji žele imati životinju u stanu, budu svjesni, da nije svaka životinja za takvo bivanje.

image

Za život u zatvorenom prostoru, primjernije su manje životinje. Velike životinje kao mačke i psi mogu uzrokovati probleme sa susjedima, koji će brzo izgubiti strpljenje za noćne bučne avanture vaših ljubimaca.

Glodavci su idealna vrsta ljubimca, koje možete držati u zatvorenom prostoru, jer najčešće bivaju u kavezu, kako ne trebaju dosta prostora za kretanje. Kavez je skoro jedina oprema za glodavce, koju ćete trebati. Postoje kavezi za glodavce različitih veličina te raznim ugrađenim zabavnim elementima, dok su klasični kavezi za glodavce namijenjeni sigurnosti vašeg ljubimca te da bi spriječili da pobjegne van iz kaveza. Klasični kavez za glodavce, napravljen samo od nekoliko žica, dakako je i mnogo ugodniji, od onih koji imaju brojne druge stvari.

Najpopularniji glodavci su hrčci i zamorci, jer su jednostavniji za uzdržavanje. Kavez za zamorce i kavez za hrčka mogu se kupiti u skoro svakoj trgovini za kućne ljubimce. Ponuda je velika, kako su upravo hrčci i zamorci najpopularniji među svim glodavcima.

Kavez za hrčka je malo drugačiji od kaveza za zamorce, a uglavnom, i nije toliko važno za koji se odlučite. Ako imate mogućnosti, odaberite onaj kavez, koji je najprikladniji za vašeg ljubimca.

Ako želite kućnim ljubimcima pružiti što više zabavne aktivnosti, onda odaberite malo kvalitetniju i skuplju oprema za glodavce. Bolja oprema pruža vašem ljubimcu brojne igračke, te možete odabrati one, koje će zabavljati i vas. Kavez nije jedina oprema za glodavca, ali je najvažnija, jer bez nje bi se vaš ljubimac izgubio ili bi ga nehotice ozlijedili.

Opremu za glodavce ožete pronaći u svakoj trgovini za kućne ljubimce, kojih je kod nas sve više. Ponudu kaveza možete provjeriti na jeftinije.hr.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe