Oprema za kućanske aparate

18.12.2014. 15:09:00

Pored upotrebe osnovnih kućanskih aparata poput štednjaka, napa, perilica posuđa, raznih miksera i sjeckalica često imamo potrebu koristiti i njihovu dodatnu opremu. U opremu za kućanske aparate spadaju, primjerice, ocjeđivači koji se kao nastavci koriste u sudoperima, potom različite vrste tepsija i ostalog pribora za pećnicu pa i razne vrste filtera za nape. To je, naravno, samo dio proizvoda koje ćete naći u našoj kategoriji dodatne opreme za kućanske aparate.

image

Ugljeni filter je dio nape kojeg treba obavezno mijenjati svakih nekoliko mjeseci. Ventilator nape djeluje tako da usisava paru, koja nastaje pri kuhanju, te je filtrira kroz filter za masnoću i ugljeni filter te ispuhuje natrag u prostor. Namjena ugljenog filtera je ukloniti neugodne mirise i obavezno se koristi upravo kod takvih modela napa koje nisu spojene na dimnjak ili neki drugi odzračnik te zrak cirkulira natrag u prostor.

Korisna oprema za kuhinjske aparate je i dobra posuda za pečenje. S kvalitetnom posudom za pečenje iskoristiti ćete maksimum mogućnosti vaše pećnice, a i jela će vam bolje uspijevati. Kod odabira kvalitetne posude za pečenje pripazite na vrstu materijala od koje je napravljena. To može biti aluminij s posebnim silikonom, keramika, staklo, gus, inox i sl. Dolaze u različitim veličinama pa izmjerite prvo dimenzije pećnice i njima se vodite u kupovini. Razni proizvođači pećnica u svojoj ponudi imaju i posude za pečenje pa možete potragu započeti tako. Osim po veličini, posude za pečenje razlikuju se i po namjeni, pa možete izabrati posebne posude za meso, ribu, kruh ili slastice. Možete izabrati posudu za pečenje u kojoj se jela pripremaju bez dodataka masnoća i koje imaju posebne premaze za koje se hrana neće lijepiti pa će vam čišćenje i održavanje biti mnogo lakše.

Koristan dodatak je i ocjeđivač posuđa za sudoper. Bez obzira koristite li perilicu posuđa ili ne, uvijek je dobro oko sudopera imati mjesto gdje se posuđe može ocijediti i osušiti. Ocjeđivače birajte u skladu sa sudoperom, renomirani proizvođači sudopera ih imaju u svojoj standardnoj ponudi. Najbolji su oni napravljeni od inoxa, a instalirat ćete ih jednostavno, u korito sudopera.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe