naslov>Oprema za kućno kino i pravi filmski doživljaj

18.12.2014. 7:41:00

Ako želite izniman užitak gledanja filmova sustav kućnog kina bi bio dobar odabir. Prava oprema za kućno kino omogućit će vam gledanje najdražih filmova u senzacionalnim uvjetima – baš kao da ste u kinu.

image

Kada kažemo sustav kućnog kina mislimo na sve što će pojačati osjetila i intenzivirati doživljaj prilikom gledanja filma – u prvom redu mislimo na veliki ekran i surround sustav zvučnika. Ako ste u potrazi za velikim ekranom – pogledajte naše kategorije LCD i LED televizora ili, još bolje, kategoriju u kojoj smo vam spremili najbolje ponude za kupovinu projektora. Da, za istinski kino doživljaj slika sa projektora je bez premca!

Sustav zvučnika za kućno kino trebate pažljivo izabrati i još pažljivije montirati. Kod 5.1 ili 7.1 surround sustava zvučnika ključan je upravo njihov raspored u primjereno velikoj prostoriji. Kod oba sustava, preporuka je da barem dva, odnosno četiri, zvučnika budu smještena iza vas. Zato, ako nemate prostoriju dovoljne veličine da zvučnike postavite iza mjesta na kojem sjedite nemojte takve sustave ni kupovati. Nema smisla da pretjerujete sa kompleksnim sustavima ako će zvučnici stajati jedan pored drugog.

Da bi cijeli sustav uredno mogli instalirati i spojiti na raspolaganju su vam razni zidni nosači na koje možete montirati televizore ili zvučnike. Kod montiranja televizora budite pažljivi i odaberite pravu i primjerenu visinu – nekoliko centimetara gore ili dolje neće smetati, ali drži te se pravila da je postavite tek malo iznad razine očiju.

A jednom kada ste sve izabrali, kupili i instalirali za jednostavno upravljanje trebat će vam i daljinski upravljač. Naravno, svaki od izabranih uređaja doći će sa svojim upravljačem ( televizor, zvučnici, projektor ), ali ako si zaista želite olakšati razmislite o kupovini univerzalnog daljinskog upravljača kojeg ćete moći sinkronizirati sa više uređaja za zaista laku i jednostavnu upotrebu.

Pregledajte naše kategorije audio i video opreme, televizora i projektora, pretvorite svoju dnevnu ili spavaću sobu u pravo kućno kino i uživajte u filmskom doživljaju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe