Oprema za mačke

18.12.2014. 9:48:00

Briga za vašeg kućnog ljubimca je vrlo važna. Kako bi povećali kvalitetu života vašeg kućnog ljubimca, morate ga opskrbiti pravilnom opremom, bila riječ o hrani, ležaju ili igračkama.

image

Oprema za mačke je potrebna već kod malih mačića, jer uz korištenje raznih lopti mačke razvijaju različite vještine. Kako bi očuvali svoj dom netaknutim, trebali bi joj kupiti tepih za grebanje. Taj tepih će vam omogućiti da vaš namještaj, vrata ili bilo koja druga površina ostane netaknuta. Tepih za grebanje je vrlo mala investicija, jer moguć uništeni namještaj je mnogo skuplji. Tepih za grebanje možete kupiti u svakoj trgovini opremljenoj za životinje. Ako već imate mačku, znate da su mačke životinje koje zahtijevaju puno njege. Mačke u ruralnim sredinama se obično dobro snalaze i same se većinu vremena brinu o sebi, dok mačke koje su zatvorene u stanu zahtijevaju više skrbi. Skrb o mački još je važnija ako imate dugodlaku mačku, kao što su perzijske mačke. Te mačke bi trebalo češće kupati, tako da ćete trebati više gelova, šampona...

Također je važna pravilna prehrana u kojoj je zastupljen dovoljan broj vitamina. Kvalitetna hrana za mačke će poboljšati zdravlje vaše mačke kao i boju dlake. Možemo reći da su oprema za mačke i hrana za mačke dvije najvažnije stvari o kojima vlasnici trebaju voditi brigu. Iznad svega, važno je zapamtiti da mačke rađaju dva puta godišnje, te broj mačaka može naglo porasti. Ako nemate dovoljno prostora i ne želite imati više mačaka, potrudite se udomiti mačiće koje je vaša mačka okotila ili ju sterilizirajte na vrijeme. Prečesto smo svjedoci nemara o životinjama, te njihovog napuštanja. Napuštene životinje najčešće umiru, a samo manjina doživi da ih netko spasi i udomi. Ako ste Svjedok napuštanja životinje obavijestite o tome nadležne službe, te životinju pokušajte zbrinuti.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe