Oprema za poker – obavezna oprema svakog pravoga pokeraša

18.12.2014. 20:34:00

Poker je jedna od najraširenijih kartaških igara na svijetu te svaki strastveni pokeraš treba opremu za poker koja sadrži karte za poker, stol za poker te, naravno, žetone. Oprema za poker mora biti kvalitetna jer je onda i igranje pokera pravi užitak.

image

Žetone za poker dijelimo na označene, koji već imaju određenu vrijednost i neoznačene, kojima se vrijednost tek treba odrediti. Postoji tri vrste žetona, tako da možete izabrati između plastičnih, diamond i glinenih žetona za poker. Plastični žetoni za poker dolaze u crvenoj, bijeloj i plavoj boji te su teški oko 2 grama. Najjeftiniji su, no njihov glavni problem je taj da ih je teško posložiti i prebrojati.

Diamond žetoni za poker su za sve one, koji vole organizirati poker turnire kod kuće. Žetoni su teški između 6 i 9 grama te su bolji izbor nego plastični. U trećoj skupini su glineni žetoni, koji su prikladni za sve one, koji trebaju puno žetona. Njihova dobra osobina je ta, da nemaju metalnih pločica te su kod miješanja nečujni. Žetone za poker možete spremiti u posebne kovčege koji su za to napravljeni, najčešće od aluminija, a u njih možete spremiti do 500 žetona. Također su bitni i nosioci žetona. Oprema za poker sastoji se i od aparata za miješanje i dijeljenje karata koji je primjeren posebno za one koji nisu još vješti u toj igri pa će se njegovim korištenjem spriječiti prerano trošenje kartica.

Klasični poker se igra sa osnovnim setom od 52 poker karte koje mogu biti plastične ili plastificirane. Razlika između njih je u kvaliteti jer su plastificirane karte u stvari karte od papira te imaju kraći rok trajanja. Već nakon jednog ili dva turnira biti će oštećene te ih je moguće lagano označiti. Plastične poker karte vam mogu poslužiti više godina i ako želite igrati sa dobrim kartama, one su najbolji izbor. Možete im produžit rok trajanja tako da ih ne izlažete suncu te ih čuvate na suhom mjestu, na njih stavite teret koji će spriječiti da se karte na rubovima savijaju.

Samostalni stol za poker je namijenjen naročito onima, koji igraju često poker te često organiziraju poker turnire. Za sve one, koji igraju poker povremeno, podloge za poker su bolji izbor. S njima se svaka površina brzo pretvara u stol za poker. Za sve koji tek počinju sa pokerom, postoji oprema za poker koja u setu sadrži žetone za poker i karte te pravila igre.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe