Oprema za pse

18.12.2014. 1:57:00

Vaš pas zaslužuje najbolje, zato je dobra oprema najbitnija. Osim opreme, kao što su povodac i ogrlica, vaš pas također treba mjesto za spavanje, kao što je kućica za pse i kvalitetnu hranu koja sadrži sve vitamine, za njegov dug i zdrav život.

image

Pravilna prehrana za pse je vrlo važna, jer utječe na kondiciju i zdravlje vašeg psa. Danas postoji veliki izbor pseće hrane različitih proizvođača, pa je vrlo bitno da saznate koja je najprikladnija za pasminu vašeg psa. Pseća hrana mora sadržavati vitamine i minerale, koje pas treba konzumira svakodnevno.

Pseća hrana je dostupna u različitim oblicima, pa tako možete birati između briketa, hrane u konzervi i dodataka kao što su razni štapići, koji ujedno njeguju zube, i razne poslastice kao što su keksi. Prije kupnje razmislite o navikama vašeg psa i koliko se dnevno kreće. Pseća hrana mora biti puna proteina, ugljikohidrata i esencijalnih masti. Nemojte štediti kada je u pitanju pseća hrana, jer je ona vrlo važna i uvelike utječe na život vašeg psa.

Pseća hrana koja je jeftinija, često sadrži različite umjetne aditive koji mogu biti štetni. Osim toga, takva pseća hrana vašem psu ne daje dovoljno energije, pa će pas biti umoran i neće imati volje za aktivnosti i kretanje. Pseća hrana utječe na tvrdoću i oblik psećeg izmeta, pa kad izmet nije normalan, kad je mekši nego što bi trebao biti, također ga je teže počistiti.

Osim hrane za pse, posebnnu pozornost treba obratiti na opremu, kao što je kućica za psa, da bi vaš pas bio zaštićen od vanjskih utjecaja u različitim vremenskim uvjetima.

Pseća kućica mora biti kvalitetno napravljena tako da vaš pas bude zaštićen od sunca, kiše, snijega i vjetra te da je odgovarajuće veličine. Preporučljivo je, da pseća kučica bude dobro izolirana, da u nju ne probija vlaga, i da je jednostavna za čišćenje i održavanje.

Inače, sve ovisi o pasmini vašeg psa. Svaki pas ima različite navike i potreban mu je različiti tretman.

Oprema za pse, koju morate kupiti prije nego dovedete novog člana obitelji u svoj dom, uključuje povodac, ogrlicu, igračke i razne druge dodatke za brigu vašeg psa.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe