Oprema za ptice

18.12.2014. 4:16:00

Oprema za ptice sadrži brojna pomagala, koji su vam potrebni kada se odlučite, da ćete u svoj dom uzeti pernatog prijatelja. Ptice prvenstveno traže dovoljno velik prostor za kretanje, što znači, da veličina krletke za ptice mora biti prilagođena vrsti ptice i njezinoj veličini, vrlo važan je i odabir hrane za ptice!

image

Ptice držimo u prostorima kao što su krletke za ptice, voljeri ili stalci. Kada se odlučite koja krletka za ptice je najbolja za vas, obratite pozornost na njezinu veličinu i oblik. Nisu sve krletke za ptice primjerne za sve. Veličina i oblik krletke za ptice neka je prilagođena vašoj vrsti ptice i njezinoj veličini, da se može slobodno kretati. Krletke za ptice mora biti što veća. Visoke i uspravne krletke osobito su primjerne za papige, koje se puno penju, dok vrste ptica kao kanarinci i letači, trebaju šire i duže krletke.

Velika krletka za ptice je obavezni izbor, ako se mislite baviti s parenjem ptica, inače možete odabrati takvu, koja u krletki ima štap, najbolje drveni, na koji se ptice mogu sjesti i kojeg možemo jednostavno zamijeniti. Veličina krletke ne ovisi samo o veličine ptice i broja ptica, koji ćete držati u njoj, nego i od prostora, koji imate na raspolaganju u vašem domu te vaših financijskih mogućnosti. Samo pazite, da je oprema za ptice kvalitetna te da krletka za ptice ima toliko prostora, da ptica može u njoj raširi svoja krila.

Krletka za ptice može imati različitu debljinu rešetki. Uvjerite se, da su rešetke dovoljno blizu, da ptica ne može kroz jih progurati glavu, te da ima odvojeno dno. Takva krletka je najjednostavnija za čišćenje.

Hrana za ptice je važan dio oprema za ptice, na koji treba obratiti pažnju. Ponuda hrana je vrlo raznolika, te možete birati među raznim proizvođačima i različitim vrstama hrane, koje su namijenjene različitim vrstama ptica. Hrana za ptice se razlikuje po namijeni, da li namijenjena za male ptice, vanjskim pticama ili papigama.

Kao sve životinje, tako je i za ptice jako važno, da s hranom unose dovoljnu količina vitamina i minerala, koje bi inače dobile u prirodi. Zato vam preporučamo, da je sastav hrane za ptice što više sličnija prirodnim sastojcima. Odaberite voće, povrće i razna sjemena, u ponudi je i hrana za ptica u obliku tvorničke mješance.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe