Oprema za vrt i okućnicu

18.12.2014. 9:38:00

Uredan vrt i okućnica mogu puno toga reći o karakteru vlasnika i njegovom odnosu prema okolišu. Ako ste se odlučili za preuređenje svog vrta i okućnice za to ćete trebati i pravu opremu. Iznenadit ćete se koliko ukupan dojam može popraviti odabir prave ograde koja će zaštititi vaš vrt od raznih uljeza, ali i pomoći vam zadržati privatnost.

image

Ograde za vrt i okućnicu naći ćete u različitim stilovima, visinama i materijalima. Najčešće se koriste ograde napravljene od pocinčane mreže jer su vrlo jednostavne i praktične za ugradnju, a potrošačima su omiljene i ograde napravljene od drveta, bambusa, kovanog željeza ili kamena. Odabir ovisni prvenstveno o vašim željama i potrebama.

Ako želite vrt zaštititi od štetočina i životinja, a pogotovo ako živite u blizini šume, ograda u obliku mreže bit će dobar izbor zbog svoje izdržljivosti i trajnosti. Ogradom u obliku mreže zaštitit ćete i djecu i kućne ljubimce od neželjenih izlazaka iz dvorišta.

Stil ograde bi se trebao podudarati sa ostatkom kuće i okućnice pa prije nego ju izaberete razmislite i o tome. Popularan izbor su drvene ograde čak i ograde od kovanog željeza. S ogradom od drveta nećete pogriješiti, samo pripazite da drvo ima dubinsku impregnaciju koja će ga zaštititi od vremenskih utjecaja.

Dok se za ograđivanje vrta najčešće koriste mrežne, metalne ili drvene ograde, balkonske su napravljene od betona ili (kovanog) željeza te imaju jednako i sigurnosnu i estetsku ulogu. Osim toga, u zadnje vrijeme nerijetko se postavljaju i ograde od stakla i/ili aluminija.

Dakle, prije odabira razmislite u kojem stilu želite urediti kuću, vrt i okućnicu pa po tome izaberite i prikladnu ogradu. Kakvu god odabrali pripazite da je kvalitetna i čvrsta te ju redovito održavajte kako bi vam dugo služila.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe