Osigurajte dom alarmom

18.12.2014. 4:29:00

Ako želite zaštititi sebe, svoj dom i svoju imovinu od provale i neželjenih posjetitelja onda je ugradnja alarma dobar potez. Ako su provale učestale u području u kojem živite nemojte oklijevati i ugradite alarm što je prije moguće. Danas ćete na tržištu naći vrlo veliki izbor sigurnosne opreme i opreme za nadzor pa možete izabrati sustav koji će vas štititi od krađe, provala, požara...

image

Kućni alarmi po mogućnostima zaštite dijele se na vanjske i unutarnje, a po načinu instalacije na žične ili bežične sustave. Bežični sustavi laki su za instalaciju, a spojeni su sa vašim računalom, telefonom ili mobitelom pa ćete obavijesti primati na neki od tih uređaja.

Odabrati možete i alarm kojem se senzori mogu namjestiti tako da rade samo u odabranim prostorijama. Primjerice, ako spavate na katu, možete aktivirati samo senzore u prizemlju ili preko dana dok ste u kući, možete upaliti senzore samo u garaži.

Alarmi mogu imati i drugih značajki kao što je ugrađeni sustav govornog obavješćivanja ili mogućnost povezivanja više telefonskih brojeva sa sustavom. Kućni alarmi dostupni su u raznim oblicima i modelima. Izabrati možete i alarmni sustav s ugrađenom sirenom, i takvi sustavi imaju unutarnju i vanjsku izvedbu, a sustavom se upravlja pomoću tipkovnice ili daljinskog upravljača zaštićenog sigurnosnom lozinkom.

Alarmi mogu imati dvije vrste ugrađenih senzora: infracrveni senzor koji otkriva promjene topline u sobi te infrazvučni senzor koji je osjetljiv na promjenu tlaka u sobi. Infrazvučni senzor će aktivirati alarm ako se, na primjer, vrata u sobi zatvore ili otvore. Ako imate kućne ljubimce i planirate instalaciju sigurnosnog alarma, izaberite onaj koji ima poseban detektor te je imun na kretanje kućnih ljubimaca. Ugradnja alarma dobar je izbor, i to ne samo u slučaju kada vas često nema kod kuće nego i kada se želite naprosto osjećati sigurnije u svom domu.

Protupožarni alarm dio je alarmnog sustava koji se instalira na način da detektor dima postavite na strop svake prostorije koju želite zaštititi od požara. Požarni alarm će se aktivirati u trenu kada dim dođe do detektora. Ako niste sigurni koji bi alarmni sustav najbolje odgovarao vašim potrebama ne bi bilo loše da se konzultirate sa stručnjacima, instalaterima ili proizvođačima sigurnosne opreme.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe