Plazma monitor ili LCD TV?

18.12.2014. 3:09:00

Plazma monitor pogodan je za rad na računalu kao i za gledanje TV. Visoka rezolucija i drugi dodatci čine vaš rad na računalu i gledanje TV manje napornim za oči. Naravno, tu ne smijete zaboraviti da plazma treba biti na dovoljnoj udaljenosti u odnosu na svoju veličinu i na osvijetljenost prostora.

image

Plazma ili LCD TV?

Uvijek postoji onih koji zagovaraju jednu tehnologiju, kao i onih koji preferiraju drugu. Objektivno, možemo reći da je plazma bolja u nekim stvarima i ima svoje prednosti, ali i LCD TV ima svojih prednosti.

Plazma ima kvalitetniju sliku i nadasve bolji kontrast boja. Najveća je razlika u crno-bijeloj boji koja se na LCD TV stvara na drukčiji način. Prednosti koje posjeduje plazma najvidljiviji pri gledanju u tami. Nedostatci plazme u usporedbi sa LCD TV je u povećanoj potrošnji energije i činjenici da je plazmu potrebno ponovno puniti nakon izvjesnog vremena. Također pri gledanju plazme u jako osvijetljenim prostorijama odsjaj je veći.

Pri kupnji pazite na što više tehničkih značajki koje razlikuju dobar od lošeg plazma zaslona. Osim veličine moramo paziti i na kut gledanja. Veći kut gledanja omogućuje gledanje televizijskog programa s bočnih pozicija.

Maksimalna rezolucija je još jedna bitna informacija o kojoj ovisi cijena zaslona. Veći zaslon ne podrazumijeva veću rezoluciju, jer ona ne ovisi o veličini ekrana, što znači da mala rezolucija na velikom zaslonu podrazumijeva lošu sliku.

Pri kupnji ne gledajte na to da za što nižu cijenu kupite što veći zaslon. Konkretno, važno je da kupite ekran veličine prikladne za veličinu vašeg prostora. Ako je dnevni boravak malen, ne kupujte veliki ekran, jer će vam preglednost biti smanjena i naškodit će te svojim očima.

Samsung plazma zaslon je jedan od najprodavanijih i najboljih izbora kada uspoređujemo cijenu i kvalitetu. Kao što su i Samsung LCD televizori.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe