Pobrinite se za pravi izbor kozmetike

18.12.2014. 2:47:00

Kozmetika i higijena omogućuju vam da skrbite za svoje tijelo te ga njegujete. Kozmetički proizvođači pune police u trgovini sa različitim kremama koje su namijenjene za različite vrste kože, ponuda šminke je toliko široka da je prava avantura odlučiti se za jednog određenog proizvođača. Bez obzira na to, izbor kozmetike je važna odluka jer želite svojoj koži i kosi samo najbolje!

image

Danas su ideal brojnih pojedinaca, koji se odluče za kozmetičke proizvode, prirodna kozmetika i higijena, tj. da se proizvodi temelje na što prirodnijoj bazi. Boja za kosu može biti jedan od najžešćih neprijatelja kose, ali usprkos tome većina žena i brojni muškarci se odlučuju za boju za kosu. Kako boja za kosu može biti proizvod koji vašoj kosi više našteti nego koristi, potrebno je biti vrlo pažljiv kod izbora boje.

Boje za kosu, koje možete naći u trgovinama i u frizerskim salonima su puni kemikalija, koje su otrovne za vas i za vašu kosu. Tri sastojaka, koji škode vašoj kosi su peroksid, za promjenu boje kose, ciklički amini i kemikalije PVP. Prije nego što kupite boju, provjerite da li ona sadrži spomenute sastojke, odnosno ako ih sadrži, nemojte često koristiti te proizvode.

Preporučuju se nijanse boje koje su slične vašoj prirodnoj boji kose. Onda vam nije potrebno svaki mjesec iznova bojati kosu jer se izrast i ne primijeti toliko, a vaša kosa će vam biti zahvalna. Savjetujemo vam njegu kose sa bojama koje su ekološki razgradive. Također kod kupovina boja je potrebno pripaziti, jer natpis „bez amonijaka“ ne znači da ne sadrži ostale otrovne kemikalije.

Boja za kosu napravljena je od prirodnih sastojaka i bez dodanog peroksida, amonijaka, sintetičkih boja ili konzervansa, takva boja za kosu neće oštetiti vašu kosu. Dosta pozornosti potrebno je i za izbor prave kreme.

Danas je na tržištu širok spektar različitih krema, možete izabrati među kremama za ruke, lice, tijelo, itd. Krema može biti namijenjena za suhu, masnu ili miješanu kožu, može biti noćna krema ili dnevna krema. Izaberite onu, koja najviše odgovara vašem tipu kože.

Kozmetika i higijena nisu strani ni muškarcima, koji također često koriste različite vrste krema, prvenstveno za lice. Mnoge žene ne mogu si zamisliti život bez make-upa. Naime, kozmetika i higijena su vrlo važne za ženski spol. Pravi i kvalitetni make-up jednostavno se nanosi, vaša koža je sa njime ljepša te vam make-up ne šteti. Odaberite make-up koji nije bio testiran na životinjama.

Prirodni make-up je sve popularnija kozmetika. Možete izabrati među raznim sjenilima za oči, šmikama, maskarama, pudrovima te bojama sa kojima si možete urediti izgled prikladan za posebne događaje i večernje zabave ili pak za dnevni izgled. Kvalitetni make-up je obično skuplji, ali njihov rok trajanja je duži te imaju pozitivan učinak na vašu kožu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe