Pravilna njega kose i odabir proizvoda za njegu

18.12.2014. 14:19:00

Želite li sjajnu i zdravu kosu? Njega kose i pravilni odabir proizvoda za njegu kose danas je moguć. Izaberite šampon koji odgovara vašem tipu kose, a ulje za kosu dat će kosi sjaj i mekoću. Većina ulja sadrži arganovo ulje, koje dobivamo od orašastih plodova biljke koja rase u Maroku. Arganovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E. Ulje za kosu se može koristiti na nekoliko načina, Možete nakapati nekoliko kapi po samom vrhu kose, možete koristiti kao šampon ili kao masku za kosu. Ulje za kosu je idealno rješenje za one koji su kosu oštetili raznim kemikalijama.

image

Boja za kosu može biti jedan od najvećih neprijatelja kose, ali je danas većina žena, a i sve više muškaraca koristi. Budući da boja za kosu može nanijeti više zla nego dobra, potrebno je biti oprezan pri odabiru boje. Boje za kosu koje su dostupne u trgovinama i salonima pune su kemikalija koje su toksične i loše utječu na vašu kosu. Tri su kemikalije koje će jako oštetiti vašu kosu: peroksid, kemikalija PvP i ciklički amini. Dakle, kad kupujete boju za kosu, pobrinite se da ona sadrži što manje tih sastojaka, a bilo bi najbolje da ih uopće ne sadrži. Preporuča se da koristite boje koje su što više nalik vašoj prirodnoj boji kose. Na taj način kosu nećete morati bojati svaki mjesec jer izrast neće biti toliko vidljiv, a vaša kosa će vam biti zahvalna.

Preporuča se da kosu bojite ekološki razgradivim bojama, ali trebate biti na oprezu zbog "slobodnog amonijaka" jer te boje ipak sadrže otrovne kemikalije. Ispravna boja za kosu je ona koja ne sadrži otrovne kemikalije, kao što su amonijak, peroksid, sintetska bojila i konzervans jer će oni oštetiti vašu kosu.

Pravilna njega kose uključuje odabir pravog šampona. Tržište je puno različitih šampona te vi morate pronaći idealan za vaš tip kose, da bi vam kosa bila meka i sjajna. Šampon može biti namijenjen za suhu i oštećenu kosu, masnu, obojenu, tamniju ili svjetliju kosu, kosu s prhuti, ukratko izbor je velik. Cijene šampona također su različite, od 15-150 kuna. Skuplji su obično dostupni samo u odabranim salonima i trgovinama, a koliko ste spremni platiti šampon je na vama. Cijena nije uvijek garancija kvalitete. Važno je da shvatite utjecaj pravilne njege za zdravlje vaše kose.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe