Prednosti sušilica

18.12.2014. 14:32:00

Rublje, što ga sušimo na otvorenom ima prednost, da ne troši električnu energiju, ali s vremenom će odjeća izblijedjeti zbog sušenja na suncu, na užetu se odjeća rastegne, te jer je odjeća zgužvana, imate više posla sa glačanjem. Sušilica osuši rublje brzo, ne zgužva ga te očuva njegovo originalnu boju i oblik.

image

Sušilice se dijele na kondenzacijske i ventilacijske sušilice, koje su jeftinije, ali nužno je paru kanalizirati ili na otvoreno ili u prikladni otvor. Zbog toga razloga, najpopularnije su kondenzacijske sušilice, koja treba samo uključiti u struju, dok para se skuplja u posudi, koju, kada se napuni, ispraznimo u umivaonik. Razmislite isto i o kupnji sušilice sa toplinskom crpkom, koja koristi manje energije te zbog skoro 20°C manje temperature, nježnije suši te je primjerenija za osjetljivije materijale.

Sušilice imaju najčešće jednaki kapacitet kao perilice, te odjednom mogu posušiti od 6 do 9 kilograma rublja. Za manje prostorije su prikladne one sušilice koje možete pričvrstiti na zid i imaju kapacitet sušenja do 3,4 kilograma. Novije sušilice koriste senzorsko sušenje rublja. Funkcije se dijele na vrlo suho, suho za glačanje te suho za ormar. Sušilica može imati i zaslon, koji je brojčani ali tekstualni te na kojem možete mijenjati funkcije sušilice. Dobra karakteristika je zvučni signal, koja vam javlja kada je sušenje završilo ili vas upozori na moguće greške. Neke sušilice imaju opciju košare, koju namjestite u bubanj te se tokom sušenja ne vrti.

Ako bi htjeli imati dva u jednom, postoje perilice i sušilice u jednom, koji su dobar izbor u primjerku, da vam nedostaje prostora, no energetsko su vrlo rasipni. Perilice/sušilice su dugoročno loša investicija, jer su prikladan za povremeno sušenje rublja a ne svakodnevno. Dok je kapacitet pranja između 5 do 7 kilograma, kapacitet sušenja je niži te iznosi od 3 do 5 kilograma. Dobre karakteristike koja mora imati perilica/sušilica su broj okretaja centrifuge, koji se kreću oko 1200 na minutu, poseban bubanj, što skrbi za nježno pranje rublja, senzorsko sušenje rublja, tekstualni zaslon s informacijama te invertni motor, koji je tiši i traje duže vremena.

Candy sušilica vam nudi sve što trebate u jednom aparatu i nikada više nećete morati vješati rublje. Rublje će biti čisto, mirišljavo i neće biti potrebe za glačanjem. Candy sušilica je štedljiva i ekološki prihvatljiva, a možete izabrati između modela, koji su primjereniji za manje prostore i imaju otvor za rublje na vrhu. Zbog svojeg modernog oblika sa velikim otvorom za vrata, Candy sušilica je jedna od najpopularniji na tržištu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe