Prevelike pancerice su opasne

18.12.2014. 5:42:00

Da li vas mame bijele padine te jedva čekate na početak skijaške sezone? Imate li svu potrebnu opremu? Da li ste provjerili sve i pripremili opremu za sezonu? Da li vaše pancerice spremno čekaju na prvo skijanje?

image

Često zaboravimo na to, da su pancerice obavezan dio skijaške opreme, isto kao i buce. Sve više pozornosti dajemo skijama i zaboravimo na ostale stvari, koje su nam jednako potrebne, ako želimo uživati na bijelim padinama. Naravno da su pancerice i buce dostupne na svakom skijalištu te ih možete tamo iznajmiti, ali ako često skijate takva posudba je veoma skupa kada zbrojite sve troškove posudbe na kraju skijaške sezone.

Pancerice i buce mogu biti opasne. Najčešće smo upravo sami krivi za tu potencijalnu opasnost kada se odlučimo za kupnju prevelikih ili neprovjerenih pancerica, sumnjivih proizvođača. Prevelike pancerice su opasne zbog tog viška prostora, gdje se naša noga može slobodno pomicati i nije učvršćena. Upravo iz toga razloga, noga je izložena mogućnosti loma.

Najčešće se odlučujemo za kupovinu prevelikih pancerica, kada kupujemo skijašku opremu našem djetetu. Vjerojatno razmišljamo da djetetova noga još raste te da ako ne kupimo pancerice malo veći broj, morati ćemo opet kupovati ih sljedeću godinu. Zbog toga brzo napravimo grešku i kupimo veće pancerice, da bi ih dijete koristilo barem dvije sezone, ali nismo svjestni da upravo sa takvim činom povećamo mogućnost od ozljede.

Pancerice Salomon su među najboljima, ako ne i najbolje prodavane pancerice kod nas, a i na drugim tržištima dostiže visoke rezultate. Isto tako pancerice Salomon moraju biti prave veličine jer njihova visoka kvaliteta ne umanjuje rizik koji uzrokuju prevelike pancerice. Pancerice Salomon su dostupne u skoro svakoj trgovini sa skijaškom opremom.

Dakle, budite pozorni kod kupovine pancerica na njihovu veličinu, tj. da vam nisu prevelike. Naravno da vas ne smiju ni žuljati jer ćete provesti dosta vremena u njima, katkada cijeli dan, zato bolje platite za njih malo višu cijenu da vam žuljevi ne pokvare inače odličnu rekreaciju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe