Pripremite roditelje, rodbinu i prijatelje na piercing

18.12.2014. 16:52:00

Piercing je u posljednjih nekoliko godina postao pravi modni hit, a prakticiraju ga i muškarci i žene. Postoji nekoliko termina za piercing , najviše se koriste piercing i pierce. Možete se odlučiti za razne pierceve, a najpopularniji su piercing obrve, piercing nosa, pupka, kao i piercing na jeziku.

image

Za piercing nosa, kao i za svaki drugi, postoje različite vrste piercing ukrasa, odnosno nakita. Bez obzira na vrstu piercinga koju ste izabrali važno je pripremiti okolinu, uglavnom roditelje, rodbinu, ali i braću i sestre.

Starija generacija još uvijek ne odobrava različitosti, u što svakako spada piercing. Piercing nosa, obrve ili bilo kojeg drugog dijela tijela koji je izložen na istaknutom mjestu, brzo će primijetiti bilo tko, zato je važno da roditelje, rodbinu i prijatelje pripremite na to.

Prethodnim razgovorom će znatno lakše prihvatiti vašu odluku jer će je očekivati. Tako će imati osjećaj da ste se na to odlučili svjesno jer će s odobrenjem postati dio vaše odluke. U suprotnom, bez prethodnog upozorenja, to će im biti veliko iznenađenje koje može izazvati vrlo jake i emocionalne reakcije.

Kako će prije svega roditelji prihvatiti vašu odluku, sami najbolje znate jer ih vi najbolje poznate. Međutim, to će svakako biti puno lakše za njih ako im prethodno kažete bez obzira da li odobravaju piercing ili ne.

Svojstva koja morate provjeriti kod piercinga su vrlo slična kupovini nekog drugog komada nakita. Bitne informacije su težina i materijal koji će odrediti konačnu vrijednost proizvoda. Težina piercinga u velikoj mjeri ovisi o njegovom obliku i veličini, koja je prikladna težina za vas ovisi o tome želite li piercing na nosu, obrvi, pupku, jeziku ili negdje drugdje. Svaki dio tijela može podnijeti određenu težinu koja neće previše opterećivati taj dio tijela. Među najčešćim materijalima su čelik (inox, kirurški nehrđajući čelik), titan i crni titan.

Svakako, za piercing je također potrebna i hrabrost, pogotovo kada se prvi put odlučite jer tada ni ne znate točno što možete očekivati. Strah je u velikoj mjeri neutemeljen jer je u većini slučajeva piercing gotovo bezbolan, jaka bol može se očekivati tek u slučaju komplikacija, ako se upali ili zagnoji. Takvi slučajevi su rijetki i s pravilnom i profesionalnom uporabom piercing alata gotovo ih i nema, ali treba biti svjestan opasnosti i prije svega pronaći takvog pierce majstora koji ima službeni studio i ne radi kod kuće jer u tom slučaju nemate adekvatnu zaštitu.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe