Prstenje

18.12.2014. 21:41:00

Među najpopularnijim komadima nakita uvijek je prstenje koje se može nositi kao modni detalj, ali može biti i simbol ljubavi ili veze. Kada kupujete prsten za nekoga, vrlo je važno da uzmete vremena za procjenu ponuda i dobru cijenu.

image

Kupnja prstena za muškarce može biti vrlo stresan događaj, pogotovo kupnja zaručničkog prstena kojim će izmamiti osmjeh svoje odabranice. Važno je da prije kupnje saznate kakvo prstenje ona voli. Da li je ostalo prstenje, naušnice i ogrlice od bijelog ili žutog zlata? Voli li zapažene dijamante i veliko kamenje ili jednostavnije komade nakita? Ponuda zaručničkog prstenja je različita, po obliku, materijalu od kojeg su izrađeni, ali i po cijeni. Tako da trebate odvojiti dosta vremena za razgledavanje i odabir određenog prstena. Odaberite boju zlata, a kamen ili dijamant velik onoliko koliko si možete priuštiti. Kamenje može biti okruglo, duguljasto, u obliku kruške ili nekog drugog oblika. Nije nužno da zaručnički prsten bude velik i svijetao da bi se svidio vašoj odabranici, uzmite u obzir da neke vole minimalizam. Kupnja dijamantnog zaručničkog prstena može biti vrlo zastrašujuća s obzirom na cijenu, tako da valja obići više prodavaonica na pravim mjestima i ne žuriti.

Kada idete u potragu za savršenim vjenčanim prstenom, prvo razgovarajte s partnerom o njegovim željama. Odaberite prsten od bijelog ili žutog zlata, platine. Nakon što to odaberete, sve ostalo će ići mnogo lakše. Mjeru za veličinu prstena, najlakše ćete saznati kod zlatara. Naknadno proširivanje ili sužavanje prstena može dodatno zakomplicirati stvari. Još jedna značajka vjenčanog prstena mogu biti ugravirana imena ili riječi. Vjenčano prstenje za mladenke je obično ukrašeno s malim dijamantima, dok je za muškarce ono jednostavnijeg oblika. Vjenčano i zaručničko prstenje može također biti izrađeno prema vašim željama, ali to prati i viša cijena.

Ako bi htjeli dati prsten na poklon za godišnjicu ili rođendan, vrlo je pogodno srebrno prstenje, koje može biti vrlo pristupačnih cijena. Nakon što se odlučite za takvo što, uzmite si vremena da proučite ponudu i obratite pozornost na detalje. Srebrno prstenje, kao i zlatno i ono do palatine, ne odgovara svim tipovima kože, ali isto tako i veličina prstena ne odgovara svim oblicima i veličinama ruke. Veći prsten na manjoj ruci i kraćim prstima, još će više vizualno smanjiti ruku. Dok ovalni ili duguljasti kamen može još više izdužiti tanke, elegantne prste pa to također imajte na umu prilikom odabira prikladnog prstena.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe