Puhački instrumenti

18.12.2014. 18:37:00

Odluka o kupnji puhačkog instrumenta zahtjeva određeno znanje i pripremu jer su instrumenti poput flaute, klarineta i saksofona vrlo skupi i nitko ne želi onaj koji ne zvuči dobro.Razmislite o vašim željama i zahtjevima za određeni instrument to neka bude početak vašeg istraživanja. Također je bitno kupujete li instrument za početnika ili već iskusnog puhača. To također određuje cijenu koju plaćate za instrument. Možete birati između različitih modela, od baritona, tenora i basa. Za početnike je nabolje kupiti alt saksofon, što je povezano s literaturom iz koje početnik uči svirati.

image

Alt saksofon zahtjeva manje zraka od tenora, te ima manje tipke za sviranje, što je lakše za manju ruku jer će se lakše uklopiti. Ovo je dobar savjet, ako kupujete saksofon za djecu. Prije kupnje puhačkog instrumenta poželjno je popričati sa učiteljem glazbe ili prodavačem u trgovini, koji će vas savjetovati koji model ili brand kupiti. Odabir pravog modela puhačkog instrumenta je vrlo važan.

Prije kupnje instrumenta, prvo razmislite koliko ste novca spremni izdvojiti za to jer možete birati između drvenog ili metalnog instrumenta. Ne dajte se zavesti raznim dodacima, nego se usredotočite na pristupačnije instrumente, koji su jednostavni i najbolje odgovaraju vašim vještinama. Najnoviji instrumenti su izrađeni od cinka ili srebra, dok je na primjer ručna flauta izrađena od srebra, zlata i platine te je mnogo skuplja. Drveni instrumenti, iako su još na tržištu, nisu više toliko privlačni. Prije nego se odlučite za određeni model, najbolje je iskušati što veći broj instrumenata, kako bi saznali koji vam najviše odgovara.

Isti uvjeti vrijede za kupnju bilo kojeg puhačkog instrumenta. Na primjer klarinet možete birati od plastike ili drveta. Plastični je bolji za početnike, a i trajniji je dok drveni ima veću cijenu, ali proizvodi profesionalniji zvuk i ima bolju kvalitetu tipki. Prije kupnje provjerite da nije oštećen ili savijen na nekom mjestu te ga nikad ne kupujte dok niste odsvirali nekoliko akorda na njemu. Kada se odlučite na kupnju, raspitajte se o kompletnoj opremi, načinu održavanja ili nekim dodatnim dijelovima koje možda morate kupiti zasebno. Dodatni dijelovi mogu biti skupi, pa ćete možda morati izdvojiti više novaca.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe