Putovanja motorima i kupovina potrebne opreme

18.12.2014. 9:48:00

Jeste li ikada sanjali o odlasku na odmor motorom? Da li vas je strah da će vam se motor pokvariti na putovanju i radije se držite blizine doma? Kvarovi i dijelovi motora vas ne brinu i na motoru ste već proputovali brojne države?

image

Ako ste na zadnje pitanje odgovorili potvrdno, već ste svjesni koliko su važni motociklistički dijelovi i oprema svim motoristima koji uživaju u dugoj vožnji i otkrivanju novih destinacija. Kao i svaka druga stvar, dijelovi motora se mogu pokvariti prilikom dugih putovanja pa je dobro sa sobom imati osnovne rezervne dijelove kako biste se na neki način osigurali od mogućih kvarova. U slučaju da nećete nositi rezervne dijelove, raspitajte se o servisima i vučnim službama u krajevima kroz koja ćete putovati.

Tuning motora i dodatni dijelovi za motor mogu biti uključeni u opremu motociklista. Tuning motora može učiniti putovanje bržim i sigurnijim, ali to uvelike ovisi o dodatnoj opremi na motoru. Među motociklistima je najpopularniji tuning ispušnog sistema koji motoru može dati dodatnu snagu.

Ako posjedujete motor i razmišljate prvom o dužem putovanju ili ako spadate među one kojima je kupovina motora još uvijek samo san onda je potrebno znati da je kod takvih pothvata jako bitna i moto oprema. Moto oprema koju bi trebao koristiti svaki vozač motora su kaciga, jakna, hlače i ostala potrebna odjeća, a pri dužim putovanjima potrebno je koristiti i više opreme.

Važan dio opreme, ako želite ići na duga putovanja, su kovčeg/bisage i navigacija. Navigacijski sustav će vam omogućiti da se lakše i sigurnije snađete u nepoznatim krajevima i dođete na željenu destinaciju. Kod korištenja navigacije nije potrebno zaustaviti se na svakom križanju i upravo zbog toga putovanja su lakša nego kada se koristi karta. Navigacija će vam omogućiti i veću odvažnost jer nema straha da se izgubite.

Ako idete na dugo putovanje i planirate nositi više odjeće i drugih stvari, bit će vam potreban i kovčeg za motor. S bisagama na obje strane i kovčegom u sredini dobit ćete dovoljno mjesta za pohranu osobnih stvari.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe