Razni Canon fotoaparati i kupnja primjerenoga modela

18.12.2014. 17:18:00

Odlučili ste kupiti fotoaparat? Odabirete između raznih marki, a čini vam se da ih je previše i da ne možete odlučiti? Tehničke specifikacije vam ne govore puno o tome koji je dobar, a koji loš fotoaparat?

image

Problem marke možemo lako riješiti. Ako ste se odlučili za Canon fotoaparate napravili ste ispravan potez, sada se možete zadržati unutar ovog brenda i tražiti model koji će odgovarati svim vašim zahtjevima.

Srećom, fotoaparati ove marke su podijeljeni u različite cjenovne razrede. Moguće je kupiti Canon fotoaparat koji je jeftin i kojeg će te koristit na povremenoj osnovi, kao i Canon fotoaparate veće cijene pogodne za najzahtjevnije korisnike koji se žele profesionalno baviti fotografijom.

Najjeftiniji Canon fotoaparati su dostupni već za samo nekoliko stotina kuna, a najskuplji mogu premašiti i cijenu od nekoliko tisuća, no takvi fotoaparati su većinom za profesionalne fotografe.

Fotoaparati se također razlikuju i u tehničkim karakteristikama. Broj piksela, digitalni i optički zoom, ugrađena ili vanjska memorija su samo neke od značajki koje su zajedničke svim kamerama. U principu, više je bolje, tako da brzo možete shvatiti zašto su neke kamere skuplje od drugih.

Digitalni fotoaparati također moraju biti adekvatno značajni, jer ni kvalitetne marke kao što je Canon ne mogu pružiti zaštitu od mehaničkih oštećenja ili neprikladnih vremenskih uvjeta. Canon fotoaparat ćete najbolje zaštiti korištenjem vodootporne torbe u kojoj će te držati kameru pohranjenu kako bi vam bila na raspolaganju po potrebi.

Svi noviji Canon fotoaparati podržavaju memorijske kartice. Kolika vam je veličina potrebna vjerojatno će te otkriti vrlo brzo, pripazite, jer bi bilo vrlo neugodno da vam ponestane prostora na nekom putovanju i budete prisiljeni obrisati veću količinu starih slika kako bi mogli slikati nove. Ako niste prebacili stare slike, na ovaj način bi ih izgubili.

Fotoaparati su česta meta lopova koji ih vrlo brzo preprodaju. Stoga pazite na svoj fotoaparat, jer bi posljedice mogle biti vrlo neugodne. Ne samo da bi izgubili vrijedan dio vaše opreme, već bi izgubili i slike te druge podatke koji bi se u tom trenutku nalazili na fotoaparatu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe