Računalne igre – dobra ideja za poklon

18.12.2014. 8:06:00

Računalne igre su usmjerene na smanjivanje vremena te zabavi za djecu i odrasle. Neki igraju igre samo povremeno, dok su drugi postali potpuno ovisni o njima. Na tržištu danas je vrlo širok raspon različitih igara i stoga svatko može lako pronaći onu koju najviše voli. Naravno, to ovisi o tome kakvo računalo imate i koliko ste spremni platiti za igre.

image

Prve igre koje se pojavila na tržištu su bile arkadne igre, među kojima su najpopularnije igre poput Tetrisa, Pacmana, Maria i mnogih drugi koje su popularne i danas. Inače, arkadne igre su od svog osnutka do danas uvelike proširile asortiman. Pronaći ćete igre za djecu, kao i one kojima ćete se vi zabaviti. Arkadne igre su također jedne od cjenovno pristupačnijih.

Računalne igre također mogu biti dobra ideja za poklon, ako znate za nekoga da ih rado igra. Budući da je tako široka ponuda razmislite što bi se najviše sviđalo toj osobi. Hoće li tu osobu impresionirati strateška igra ili će radije uživati u vožnji trkaćih automobila? Osim igara koje možete kupiti, ovih dana su vrlo popularne i razne online igre u kojima igrate protiv računala te ako ste spojeni na internet se možete natjecati s igračima diljem svijeta.

Ako kupujete računalnu igru djetetu, budite oprezni jer mnoge igre sadrže puno nasilja i nisu najprikladniji izbor za djecu i mladež zbog promicanja agresivnog ponašanja. Dakle, u ovom slučaju može biti više poželjno odabrati edukativne igre iz kojih će dijete nešto korisno i zanimljivo naučiti.

Xbox je igrača konzola, koja je trenutno najpopularnija konzola uz PlayStation i Nintendo. Za njih postoje brojne ekskluzivne igre iz raznih žanrova poput akcije, avanture i strategije. Postoje neke Xbox igre koje nećete pronaći nigdje drugdje. Primjer je znanstveno-fantastična igra Halo ili uništavanje Zemlje u igri Mass Effect.

Cijena Xbox igre može biti vrlo različita, a time i izbor ograničava iznos koji ste spremni platiti za računalne igre. Prije nego što se odlučite na kupnju utvrdite je li vaše računalo dovoljno snažno za igranje određene igre. Računalne igre zbog visoke kvalitete grafike zahtijevaju dobro računalo, inače se ne mogu igrati.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe