Ruksaci za školu i putovanje

18.12.2014. 4:52:00

U ruksak spremamo opremu koja nam je potrebna kada idemo na izlet, pješačenje ili u školu. Školski ruksaci i torbe moraju biti dovoljno prostrani, a najvažnija karakteristika im je da smanje teret na leđima. Za udobno nošenje važno je da ruksaci imaju široke naramenice i anatomski oblikovanu pozadinu.

image

Školska torba mora biti tvrda i samostojeća, da bi imali što veću preglednost i da bi očuvali udžbenike i druge stvari za školu, poput bilježnica. Također je poželjno da ima nekoliko pretinaca. Neki ruksaci imaju ušivene svjetleće trake, tak da bi vaše dijete bilo što uočljivije na putu do škole i natrag. Kvalitetna kolska torba je izrađena od poliestera, te dizajnirana tako da se dijete ispod nje ne znoji kad ju nosi. Zbog sve većeg opterećena dječjih leđa, sada su sve popularnije torbe na kotačićima. Važno je da je školska torba prave veličine.

Školski ruksak mora imati tri svojstva, mora biti prave veličine, izgleda i mora biti udoban. Najpraktičnije školske torbe su one koje imaju podesive naramenice. Iako školsku torbu vaše dijete nosi u školu, ona također može poslužiti kada ide na izlete ili na sportske aktivnosti, ali i običnu šetnju. Treba biti izrađena od poliestera, vodootporna. Također bi trebala imati podstavljenu unutrašnjost, te bi se trebala moći proširiti ako postoji potreba za dodatnim prostorom. Neki također postavljaju bravu na ruksak, kako bi dobili veću sigurnost, ali to se obično nalazi na putnim torbama. Putne torbe i kovčege moguće je kupiti u raznim veličinama, za kraća putovanja ćete koristiti manju torbu, a kada idete na duže vrijeme, vjerojatno ćete nositi više stvari, pa će vam biti potreban veći kovčeg. Danas na tržištu postoji širok izbor torbi, bile one putne ili školske, u raznim oblicima i bojama.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe