Sa sredstvima za čišćenje budite oprezni i nakon uporabe

3.5.2017. 11:28:56

Čistoća svakog doma u velikoj mjeri ovisi o navikama ukućana, kontinuitetu i upornosti u održavanju navika. Značajnu ulogu imaju i razna sredstva i oprema za čišćenje koju koristimo kako bi čišćenje bilo učinkovitije, lakše i brže. Biramo ih najčešće namjenski, prema vrsti materijala površine koju želimo očistiti ili prema stupnju nečistoće. Sredstva za čišćenje uglavnom koristimo u kombinaciji sa alatom i opremom za čišćenje poput raznih vrsta krpa ili metli. Nerijetko koristimo i sofisticiranije uređaje poput parnog ili tlačnog čistača.

image

Gotovo se ne može zamisliti dom u kojem nema barem jedne metle. Metla je, nekako, osnovni pomoćnik za čišćenje doma, jednostavna je i laka za upotrebu a oblik joj se tokom povijesti nije značajnije promjenio, iako se promijenila raznovrsnost namjene. Danas ćete pronaći različite metle za pranje poda, za vodu, dvorište, pločice ili parket. Dolaze i u različitim veličinama, bojama i širinama četke pa ih izaberite ovisno o namjeni.

Uređaji za čišćenje poput parnih čistača mogu biti koristan alat za čišćenje raznih vrsta površina i stupnjeva nečistoće. Parnim čistačem ćete s lakoćom očistiti podove (jednako pločice, kamen ili parket), kuhinjske elemente, tapicirani namještaj poput kauča i fotelja, madrace, čak i prozore. Uklonit će tvrdokorne nečistoće takvom brzinom da vam više neće pasti na pamet ribati rukama.

Kod odabira sredstava za čišćenje pazite na sastav i kemijske spojeve koji se u njima nalaze. Ponekad se može dogoditi čak i da vam pozli ako dođete u dodir s nekim agresivnim sredstvom za čišćenje pa pripazite što birate i imajte na umu djecu i kućne ljubimce, ako su i oni dio vašeg kućanstva. S takvim agresivnim sredstvima za čišćenje budite jako oprezni tokom uporabe (nemojte ih udisati, čuvajte ih od dohvata djece i koristite zaštitne rukavice), ali i nakon uporabe neke su lako zapaljive i opasne po okoliš pa ih odložite u posebne spremnike i nemojte ih miješati s ostalim kućnim otpadom.

Proteklih godina prilično su popularnim postala razna ekološka sredstva za čišćenje koja ćete pronaći i na našim stranicama. Izaberite radije neko takvo sredstvo za čišćenje koje ne sadrži otrovne i toksične spojeve te koje nije opasno ni za vas, ni ljubimce niti za okoliš.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe