Snowboard oprema - čizme, daske i vezovi

18.12.2014. 4:08:00

Za bavljenje snowboardingom, jednim adrenalinskim sportom koji je postao dio opće kulture, potrebno je imat snowboard vezove, snowboard dasku i snowboard čizme.

image

Najveći trošak koji ćete imati ako se odlučite za bavljenjem snowboardingom sigurno će predstavljati snowboard daska. Snowboard vezovi i snowboard čizme će naravno, iako ne baš jeftini, biti puno povoljniji. Snowboard daske dijele se na one za slobodan stil (Freestyle) i one koje su prvenstveno usmjerene na utrke (Racing). Freestyle snowboard stil je vrlo popularan jer je ova vrsta sporta vrlo atraktivna za sve one koji prate zbivanja. Za snowboard početnike praktičnija je uporaba „racing“ snowboard daske jer se mnogo brže uči održavati ravnotežu na njoj.

Kao i u skijanju, cijena snowboard daske, snowboard vezova i snowboard čizmi je ovisna o samom brandu kojeg kupujete. Ako ćete se ozbiljno baviti ovim sportom, bolje je potrošiti više novaca za pravu i kvalitetnu snowboard dasku.

Snowboard čizme imaju mnogo manje „tehničkih značajki“ na koje treba obratiti pažnju no svejedno morate biti oprezni pri kupnji. Pri kupnji je osobito važno kupiti pravu čizmu za veličinu vaše noge. Ne kupujte prevelike cipele tako da ih mogu koristiti oni koji imaju veću nogu jer ćete u ovom slučaju, povećati rizik od ozljede, kao i u slučaju pancerica kod skijanja.

Kada kupujete snowboard vezove također je potrebno obratiti pozornost na veličinu i činjenicu da nisu sve savršene za svaku veličinu čizme. Postoje različite vrste snowboard vezova te su neke dizajnirani za početnike, neki za rekreativne snowboardere, a neki za napredne snowboardere. Snowboard vezovi su različiti za žene i muškarce.

Kad kupujete snowboard dasku očekivati je da ćete platiti za kvalitetan proizvod i do nekoliko tisuća kuna. Kada kupujete ostalu opremu trošak će biti značajno niži. Za najbolje snowboard čizme uvijek ćete platiti više od 1000 kuna kao i za snowboard vezove.

Kada kupujete provjerite što drugi misle o određenom proizvodu na našem forumu ili provjerite recenziju proizvoda ukoliko je dostupna. Prije same kupnje razmislite da li vam je snowboard oprema zaista potrebna jer se oprema može i iznajmiti. Ipak, ako se želite baviti ovim sportom malo više, ulaganje u kupovinu kvalitetne opreme svakako je isplativije.

Bez obzira na iznos ulaganja snowboard užitci su neprocjenjivi te ako pokušate s ovom vrstom sporta, budite strpljivi i, nakon nekoliko padova, očekujte da će vam se uvući pod kožu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe