Sportska obuća za različite vrste sporta

18.12.2014. 5:30:00

Sportska obuća je jedna od najvažnijih dijelova sportske opreme svakog profesionalnog sportaša, te je sve popularnija i potrebna za sve one, koji se bave sa nekim sportom rekreativno.Svaka sportska obuća je izložena većim naporima, posljedično se i noge više znoje te zbog toga brže dolazi do neugodnog mirisa. Stoga, važno je da svaka sportska obuća dobro diše, da je prozračan i lagana. Važno je i to, da je pravilno održavamo i koristimo uloške, koji sprječavaju znojenje.

image

Biciklizam i biciklističke cipele

Biciklističke cipele su sportska obuća, koju koristi svaki profesionalni biciklist, dok kod onih, koji se bave biciklizmom rekreativno, i nije tako česta. Ako ste tokom vožnje svjesni što imate obučeno jer biciklističke cipele mogu biti na početku opasne, ako ih ne pravovremeno ne odvežete, kada zaustavite bicikl. Sigurno će vam biciklističke cipele koristiti prilikom vožnje jer će te moći pedale gurati i dizati, a to je moguće samo uz korištenje biciklističkih cipela.

Kakve bi trebale biti cipele za planinarenje i kada ih trebamo?

Cipele za planinarenje su također sportska obuća. Koristimo ih prvenstveno za duge planinarske šetnje i usponima. Važno je da su cipele za planinarenje udobne i da ne žuljaju, jer ćemo u protivnom teško stići do zadanog cilja. Osim same udobnosti, važno je da su dovoljne tople i da nas štite od hladnoće, kada planinarite po većim visinama, kao što je alpski svijet. Uz sve to, važno je da omogućuju vašim nogama disanje, jer se samo tako noga ne znoji te tako će izbjeći neugodan miris, koji bi inače imala.

Zašto i kada se koriste tenisice za nogomet?

Tenisice za nogomet dolaze u raznim oblicima. Vrsta tenisica ovisi o terenu, gdje ćete igrati nogomet. Na travnatim površinama se mogu koristiti obične tenisice za nogomet ili kopačke, koje sa svojim čeličnim ili plastičnim čepovima, omogućuju bolji prianjanje posebno tada, kada je travnata površina mokra. Na asfaltnim površinama, kopačke mogu biti zaista neudobne te za takav teren vam savjetujemo, obične tenisice za nogomet, tj, one koje imaju ravne potplate.

Bez obzira na vrstu obuće, svi su artikli prilagođeni za sport, za koji su namijenjeni. Tako nam sportska obuća nudi određene prednosti koje se ne mogu iskusiti s bilo kojom drugom obućom te je zbog toga skoro svakom sportu potrebna drukčija sportska obuća.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe