Sportske sunčane naočale važan su dio opreme svakog sportaša

18.12.2014. 13:00:00

Sportske sunčane naočale važan su dio opreme svakog sportaša, pa ii amateru koji je uključen u sport povremeno. Sportske naočale su prilagođene sportovima za koje ih koristite.

image

Sportske sunčane naočale omogućuju da u sportu još više uživate, te postižete bolje rezultate. Naočale dizajnirane za bicikliste vrlo su važne jer omogućavaju biciklistu bolji pregled stanja na cesti kao i bolju vidljivost u bilo kakvim vremenskim uvjetima. Sportske naočale imaju mogućnost zamjene stakala,kao i zamjene okvira. Ako je dan oblačan, trebate drugačija stakla, nego za sunčanog dana kad se sve oko vas reflektira. Stakla na naočalama ne bi smjela biti tamna, najpoželjnije su crvena ili narančasta te žuta. Naočale bi trebale štititi vaše oči od štetnog UV zračenja, te vam moraju dobro prianjati na licu. To vam ne bi trebao biti problem, jer naočale tijekom korištenja nećete skidati s očiju, već naočale trebaju imati gumice gdje naočale prianjaju na nos, te dobru ventilaciju.

Naočale za skijanje su dizajnirane da bi vas zaštitile od prskanja snijega, te jakog, reflektirajućeg sunca. Možete birati različite nijanse naočala, te bi bilo dobro da ih prije kupnje probate kad imate kacigu na glavi. Tako ćete kupiti naočale koje vam najbolje pristaju i koje su vam udobne. Izbjegavajte one s polariziranim lećama, jer ćete s njima teško razlikovati zaleđenu površinu od snijega. Naočale bi trebale pružati zaštitu od UVA i UVB zračenja, te se ne bi smjele odmah slomiti.

Adidas je popularni brand koji nudi sunčane naočale namijenjene raznim sportovima. Njihovi okviri izrađeni su od kvalitetnih materijala i savršeno prianjaju uz lice. Nude opciju u slučaju štete, tako da će vam zamijeniti slomljeni dio. Sportske naočale također mogu biti dioptrijske. Uz naočale dobit ćete krpicu za čišćenje i etui za pohranu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe