Stvari koje je dobro znati prije kupnje hladnjaka

6.5.2017. 11:47:45

Odlučili ste se kupiti hladnjak? Ne znate na što trebate paziti, koje stvari su bitne i koje zamke trebate izbjeći?

image

Ne brinite, niste jedini sa tim problemom jer slične probleme ima svatko tko treba novi hladnjak, a ne zna njegove osobine. Najprodavaniji hladnjaci su ugradbeni hladnjaci, mini hladnjaci i američki hladnjaci.

Američki hladnjak postaje sve popularniji na našem tržištu. Prednost ovog hladnjaka je prvenstveno u prostoru i preglednosti, jer se vrata otvaraju na obje strane pa je zato američki hladnjak više iskoristiv.

Mini hladnjak pogodan je za sve one koji nemaju mjesta za alternativnu, odnosno, veći hladnjak. Mini hladnjak je odličan izbor za studente koji se hrane u menzi i ne trebaju puno prostora za pohranu hrane i pića. Idealni su za bilo koji ured, poslovne prostore i slične prostore gdje pohranjujemo samo ograničenu količinu pića i namirnica. Takav hladnjak nije opcija za korištenje u obiteljske svrhe jer je premali i nema dovoljno prostora.

Za sve one koji žele kod postavljanja hladnjak uštedjeti prostor za druge stvari, postoji ugradbeni hladnjak. Ugradbeni hladnjak omogućava gotovo neprimjetnu integraciju u postojeće ormare. Zato je takav hladnjak puno ljepši.

Hladnjaci se osim razlike u veličini razlikuju i po drugim osobinama, posljednjih nekoliko godina postoji snažan naglasak na energetsku učinkovitost. Hladnjaci su uvršteni u energetske razrede, a najučinkovitiji hladnjaci su oni koji su energetske klase A, i više. Kada kupujete takav hladnjak cijena će biti veća, ali dugoročno ćete uštedjeti jer ćete koristiti manje električne energije.

Sigurnost hrane koju pohranjene u hladnjak je vrlo važna, hladnjak može biti pravi rasadnik bakterija. Iz tog razloga postoji antibakterijska zaštita, koju ima većina novih modela. Uz kupnju takvog hladnjaka ćete smanjiti vjerojatnost da bakterije dođu do vaše hrane.

Ako nemate posebni zamrzivač, pripazite i na tu mogućnost. Neki hladnjaci imaju mogućnost zamrzavanja, a neki ne. Osim sposobnosti zamrzavanja, također je važna i veličina zamrzivača, jer vam neće pomoći ako je premali. U manjim prostorijama ili stanovima, gdje između spavaćeg dijela i hladnjaka postoje samo dvoja vrata, imajte na umu i na glasnoću hladnjaka. Većina novih hladnjaka su dovoljno tihi, ali ako kupujete neke egzotične marke, provjeriti i taj podatak.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe